Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2012. március 21., szerda

Ízelítő, Paella

Mi jut eszedbe a paelláról? Nekem a nyár és a tenger.
Igaz,hogy választhatsz bármilyen húst hozzá, azért mi leginkább a tengeri herkentyűset szeretjük.
Nagyon egyszerű elkészíteni, ha csirkével csinálod, hagymán, foghagymán és babérlevélen süsd elő kicsit a húsdarabokat. Másik edényben kezd el párolni a rizst és amikor félig kész, add hozzá a csirkét, némi sárfárnnyal, füszerekkel és sóval. Ezután már csak összefőnek az izek és kész is.

A paella akkor vált ismerté Spanyolországban, amikor 1840-ben először irta le egy helyi újság a paella kifejezést és a receptet. 
Leginkább ezeket az alapanyagokat variálták akkoriban. Kerek szemű rizs, csirke, nyúl, kacsa, vagy csiga, articsóka, téli hónapokban vajbab, paradicsom, friss rozmaring, zöld paprika, fokhagyma és oliva olaj.
Manapság szivesen használnak chorizot is, ami nagyon hasonlít a mi szárazkolbászunkhoz.
Szerencsére itt is a fantáziád szabhat csak határt. Amit ne felejts ki, az a sáfrány. Attól lesz szép sárga a rizs.
Kaphatóak kész füszerkeverékek is, ami még jobban megkönnyitik a főzést .Igaz mi Spanyol nyaralás alatt szereztük be.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése