Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2017. szeptember 25., hétfő

Kouign-amann


Belül könnyű, légies leveles tészta ami a szabálytalan széleinél ropogósra sült és az aljára és a tetejére szórt  vajas cukor miatt megkaramellizálódótt. Tökéletes.
1860 környékén járunk, amikor francia Douarnenez falujában élő pék Yves-René Scordia (1828-1878) egy darab kenyértésztát a kezébe fog, vékonyra nyújtja, megkeni vajjal, vagy talán zsírral, megszórja cukorral, félbehajtja és ezt a műveletet megismétli még néhányszor. Hogy a végén egy gyönyörű édes levelestésztát süssön. Ahoz, hogy a tészta elérje azt az állagot, amit várunk tőle fontosak az arányok. 40% tésztához 30% vaj és 30% cukor szükséges. A környéken, ahonnét származik a Kouign-amann nagy formában készítik és ezután szeletelik. De a világban a kis egyszemélyes sütik terjedtek el. Az elkészítéséhez a muffin sütő tepsi tökéletesen megfelel. A kis tészta négyszögek sarkait össze kell csak csippenteni és beletenni a kivajazott, kicukrozott formába. De persze készülhet henger formában is, amit felszeletelnek és így kerülnek a muffin tepsibe. Tökéletes csak így cukrosan, vagy bármilyen ízesítéssel. Csokoládé, kókuszreszelék stb. Az enyémben fahéj került a cukor mellé.
Az elkészítésével én magam nem sokat bajlódtam. Volt itthon egy csomag vegán leveles tésztám. Amit felvágtam tenyérnyi darabokra. Mindegyiket külön kinyújtottam, margarinnal megkentem és fahéjjas cukorral megszórtam. Ezt néhányszor megismételtem, majd az előre kimargarinozott és cukrozott formákba tettem. Majd 180 fokon készre sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése