Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2016. május 21., szombat

Skumkake, Felhő torta


Ha szereted a négercsókot, akkor ez a Te sütid lesz. Ha glutén érzékeny vagy, akkor is. Ha valami nagyon finom könnyű édességre vágysz, akkor meg főleg.
Ez a norvég édesség leginkább egy könnyű parféra hasonlít. Van aki kókuszreszelékkel szórja meg az alját és a tetejét is. Mások készítenek előbb egy piskóta alapot, arra halmozzák a habot. Van aki gyümölcsökkel dekorálja, más pedig kupola formában készíti. Készülhet fehéren, vagy gyümölcspéppel színezve. Tökéletes vendégváró lehet egy meleg nyári napon, mert még sütni sem kell.

Az elkészítése pedig.
4 tojásfehérjét egy citrom levével és reszelt héjjával, egy bögre vaníliás porcukorral, egy csipet sóval vízgőz felett elkezdtem habbá verni. Amikor jó krémes a keverék, levettem a gőzről. Hozzáadtam egy zacskó zselatint, amit egy deci vízzel elkevertem. Folytattam tovább a habverést, ameddig a langyos krém kihült, és a krémes állagból kemény hab lett. Jó néhány percbe bele fog telni.
A citromos habot kivajazott formába öntöttem. Vagy még biztonságosabb, ha folpackkal béleljük ki a formát. A fagyasztóban hagytam egy órácskára, vagy ameddig megszilárdul. A tetejét eperrel és olvasztott csokival dekoráltam.
Valóban, mintha édes felhőpamacsot kanalazna az ember. Nagyon finom és könnyű édesség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése