Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2016. május 22., vasárnap

Orosz Julienne gombaMa is egy egyszerű és finom ételt mutatok. Előételnek fogyasztják leginkább, de persze rajtunk múlik, mit csinálunk vele. Kis, egyszemélyes tálkákban, fehér szószos gomba, ráolvadt sajttetővel. Jól hangzik ugye?
A Julienne név miatt hiába orosz az étel, mindenki arra gondol, hogy a franciáktól származik a recept. Talán egy francia szakács dolgozott egy orosz étteremben és így lett népszerű az országban, majd a világon is. Mások szerint a Julienne szó arra utal, hogy felszeletelt gombát használnak. Julienne-re vágták a gombát. Akár hogy is volt, az ételt ma is eszik és nem csak az oroszok. Készítik csak gombával, vagy gazdagítják még csirkével. De akkor is nagyon mutatós, ha a nagyobb gombafejeket töltjük meg a hagymás tejfölös szósszal és úgy sütjük rá a sajtot.
Az elkészítése pedig. 
Hagymát apróra kockáztam és vajon megpároltam, majd a vékony szeletekre vágott gombát hozzá kevertem. Amikor összeesett néhány kanál tejfölt kanalaztam hozzá. Sóval, borssal, friss kaporral ízesítettem és kis tálkákba kanalaztam a kész gombás ragut. A tetejére mozzarella sajtot szórtam és a forró sütőben ráolvasztottam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése