Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2016. január 17., vasárnap

Coxinha


A Coxinha ez a brazil utcai étel valóban az az igazi fogd és edd kaja és milyen finom.
Eszik előételként, de kapható kávézókban, vagy snack bárokban. De elfogy a bulikban, születésnapi partikon is.
Eredetileg csirkecombból készült, erre utal a mostani formája, ami a 19. századtól Sao Paulo-ból származik.
A története pedig Izabella brazil régensnőhöz kapcsolódik. Egyik gyermeke minden nap megtudta volna enni a rántott csirkecombot. Amikor kifogyott a készlet, a találékony szakács ezt az ételt tálalta fel a gyereknek, ami nagyon ízlett mindenkinek.
Az elkészítése pedig.
A töltelékhez:
2 evőkanál olaj,
1 apróra vágott hagyma,megpárolva,
2 fokhagyma gerezd,
3 bögre főtt csirkehús apróra vágva,
Só, bors, egy csipet piros paprika
3 kanál majonéz, vagy krém sajt

A tésztájához:
3 - 3 és fél bögre csirke alaplé,
2 teáskanál olaj,
3 bögre liszt

A panírozáshoz, csak a szokásos, liszt, tojás és zsemlemorzsa.

Az elkészítése pedig a következő.
A töltelék alapanyagokat keverjük össze egy tálban, majd tegyük félre.
A tésztához hevítsük fel az olajat és adjuk hozzá a leves lét. Keverjük el benne a lisztet és addig főzzük lassú tűzön és folyamatos keverés mellett, ameddig a tészta elválik az edény falától. Ha kihült kézmelegre gyúrjuk át még egy kis liszttel. A kinyújtott tésztából szúrjunk ki köröket egy pohárral és tegyünk a körök közepébe a töltelékből, majd formázzunk belőlük kis batyukat. Ha ezzel kész vagyunk jöhet a panírozás a szokásos módon. Végül bő olajban süssük ki a csirkés csomagokat.
Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése