Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2015. december 28., hétfő

Buckeye balls, vadgesztenye golyók


A Buckeye balls, vagy Buckeye candy valamikor az ötvenes években készült először Ohio államban. Egy szakácskönyv úgy ír róla, hogy ez az édesség, amit csak a háziasszonyok készítenek otthon és nem gyártják nagy mennyiségben. A könyvnek nem lett igaza, de ettől függetlenül valóban érdemes elkészíteni otthon, mert pillanatok alatt megvan és nagyon finom.
Az elkészítése a következő:
Másfél bögre mogyoróvaj,
Fél bögre puha vaj,
3 - 4 bögre porcukor,
vanília aroma
A hozzávalókat egyneművé kevertem, majd betettem a hűtőbe, hogy egy kicsit megszilárduljon benne a vaj. Majd golyókat formáztam, amit étcsokiba mártottam úgy, hogy maradjon olyan rész, ami nem csokis. Elsimítottam a villa helyét a bon-bonok tetején, majd visszatettem a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládé bevonat. Érdemes sütőpapíron, vagy folpackon készíteni, mert arról könnyebb lesz leszedni.
Nagyon finom, mogyorós és krémes, a roppanó csokibevonattal tökéletes kombinációt alkot és a fagyasztóban sokáig eltárolható.



1 megjegyzés: