Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2015. október 18., vasárnap

London, Csokoládé hétről jelentem

Megint eljött az esemény, ahova igyekszem eljutni, már évek óta. Az a csokoládé illat a levegőben, a látvány és az édes ízek visszacsalogatnak.
A show egy hétig tart és a világ minden tájáról érkeznek kiállítok. Mindenki hozza a legszebb bonbonjait, a legfinomabb, roppanó táblás csokoládéit és mindent ami, ehhez az ízvilághoz tartozik.
Az idén is megtaláltam a kedvenceimet és sok új kiállítóval is megismerkedtem.
A Venchi , olasz márka, Cremino táblás csokija imádatom tárgya, amióta csak felfedeztem. Jó hír, hogy a Covent Gardenben is megtalálható az üzletük. Nagy múltra tekint vissza a csoki manufactura és a siker töretlen. Gyönyörű bon-bonokkal és fagyival is kedveskednek a vásárlóiknak.
Ez a táblás csoki, ami egyébként pralinéként is kapható, Finom mogyorókrémes, tejcsokis rétegekből áll.
Itt megtalálhatod őket, ha Londonban jársz. Gondolom, Olaszországban minden sarkon lehet kapni a termékeiket. https://www.facebook.com/Venchi-Gelato-Cioccolato-Covent-Garden-528735217192562/info/?tab=overview
A Leonidas bon-bonok nagyon változatos formákban és ízekben pompáznak. A csomagolásuk is nagyon szép, sötétkék és arany. Tökéletes kombináció. A legujjabb termékük, az a szivecske alakú bon-bon, ott a kép közepén. Epres, fehércsokis burkolat, epres ganache töltelékkel.
Itt  tudsz gyönyörködni a termékeikben, vagy megrendelni őket. http://www.leonidas-kensington.com
A Fifth Dimension bon-bonok nagyon különleges ízkombinációkkal készülnek, például mustár, igen, mustár és mindegyik csokinak története is van, amit itt olvashatsz. http://www.5dchocolates.com/blog/
A Pacari csokik sok elismerést bezsebeltek az idén is. Ecuadorból érkeztek a showra. Beszélgetésünkből kiderült, hogy 2500 helyi családnak adnak munkát a kakaóban szüretelésében és feldolgozásában. A csokik minden mentesek. Se hozzáadott tejtermék, se színezék stb, nincs a csokikban. Az ízeket az országban megtermő fűszerekből, gyömölcsökből készítik. A kedvencem a citrom füves csoki volt. 

Itt tudhatsz meg róluk többet. http://www.pacarichocolate.com/en/
A standoknál sokszor a tulajdonosok kalauzoltak el a termékeik között. Nagyon közvetlenek és barátságosak voltak. A rendezvény nem csak a kiállítókból, hanem divatbemutatóból, ahol csokival bevont ruhákban lejtettek a lányok és koncertekből is állt a különböző főző, vagy csoki bemutatókon kívül. Szerencsére az idén egy szendvicses és egy pizzéria is helyet kapott. Akkor se volt gond, ha elteltek a vendégek a sok csokitól. Nem kellett a fal tövében a hazait majszolni, vagy hazasietni idő előtt. 
Akkor következzen még néhány kép.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése