Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2015. július 11., szombat

Medovik, az orosz 8 lapos mézes süti

Első Sándor orosz cár feleségének a kedvenc édességét mutatom ma be. A tésztája elképzelhető, hogy valóban hasonló volt, azért a töltelékre nem vennék mérget, de sebaj.
Ha menetközben mindenki tökéletesített egy keveset a recepten, szerintem megérte, mert isteni finom.
A krémet két változatban is megtaláltam, az egyik egy hagyományos főzött vanília krém, a másik pedig ennél érdekesebb és légiesebb és amilyen egyszerű olyan finom.

A Medovik hozzávalói pedig:
4 evőkanál méz,
3/4 bögre cukor
2 evőkanál olvasztott vaj
3 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
3 bögre liszt
Az elkészítése pedig
Összeolvasztottam a vajat a mézzel és a cukorral. Majd belekevertem a szódabikarbónát. Kicsit hagytam kihűlni, aztán jöttek a tojások egymás után és a liszt.
8 részre osztottam a kész mézes tésztát és kis korongokat nyújtottam belőle. Pillanatok alatt megsül. Nem fontos pontosan kerek korongokat sütni, mert még szükség lesz a szélére.
Előmelegített sütőben néhány perc alatt elkészülnek, szóval figyelni kell nagyon.
Ezután ráraktam a tésztákra egy tálat és formára vágtam. A széleket robotgépben megdaráltam, mert ez a mézes keksz morzsa a külső rétege a sütinek
A krém nagyon egyszerű és még annál is nagyszerűbb.
Egy kis poharas tejfölt és ugyanekkora tejszínt használtam hozzá.
A tejszínt felvertem egy kis cukorral, A tejfölbe is tettem cukrot, néhány csepp citromlét és a reszelt héjját. Ősszekevertem a tejszínnel és ezzel a szuper krémmel megtöltöttem a lapokat.
Kis időre a fagyasztóba tettem a tortát, hogy összeálljon. majd megszórtam körben a süti morzsával és eperrel díszítettem.
Finomabb, ha pihen néhány órát. Akkor megpuhul a mézes lap és könnyedén lehet szeletelni.
Csak ajánlani tudom. Nagyon finom és könnyű édesség.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése