Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2015. május 29., péntek

Mexikói tejes süti, Ters Leches

A mexikói három tejes süti ami egyáltalán nem biztos, hogy mexikói, mert sokak szerint Nikaraguából származik,  az európai trifle, vagy tiramisu mintjájára készült. Az alapelv egy hasonlóan lucskos állagú piskóta volt, finom tejszínes krémmel. Valamikor az ezerkilencszázas években készítették az elsőt, de igazán sikeres 1940 - től lett, amikor a Nestlé a sűrített tejes konvervdobozra nyomtatta a receptet.
A recepthez készíts 5 tojásból piskótát, amikor kihült, tedd át egy nagyobb tepsibe, hogy legyen helye a folyadéknak. Szúrkáld meg villával alaposan, hogy könnyebben beszívja a tejet.
Készíts egy nagy bögrényi keveréket tejből, tejszínből és sűrített tejből. Ezzel locsold meg a piskótát. Pihentesd legalább fél órát, vagy egy éjszakát, majd halmozz a tetejére tejszínhabot. Díszítheted gyümölcsökkel, vagy csoki forgáccsal.
Készíthetsz egzotikusabb kókuszosat is. Itt a tejszín mellé, kókuszkrémet keverj és azzal locsold meg a piskótát. De nagyon finom a süti csokis piskótával.
Készülhet belőle muffin, amit külön tányérokon tudsz tálalni és dekorálni a habbal, vagy pohárkrém.
Ha szögletes jánaiban állítod össze a sütit még több tejes keveréket használhatsz és szebben mutatnak benne a rétegek.
Az én változatomban a tejszínhabba egy csomag túrót kevertem. De az alap recept is nagyon finom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése