Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2015. május 1., péntek

Lamington süti

Lamington sütiből, készül csokoládés - kókuszos, rumos - csokis - kókuszos, citromos - kókuszos, meg epres - kókuszos is. Van aki félbevágja és megkeni lekvárral, mielőtt becsokizza. Van aki félbevágja, megkeni lekvárral és tejszínhabbal is, mielőtt becsokizza. Van aki nem kis kockákra vágja, hanem tortaformában süti ki a piskótát. Olyan is van, aki felgöngyöli roládnak a piskótát betölti krémmel és kívülről keni be csokival és megszórja kókusszal a sütit.
Ha máskor nem, július 21- én esznek egy Lamingtont az ausztrálok. Mert ez a süti onnan származik. A farmerek édessége, egyszerű és gyorsan elkészíthető.
A történet pedig úgy szól, hogy, Lord Lamington, aki Auszrália kormányzója volt 5 éven keresztül az ezernyolcszázas évek végén, megkérte a séfjét, hogy készítsen valami finom édességet. A séf, Armand Galland,  francia származású, ezért ismerte, az akkor még nem túl híres francia piskóta receptjét. ( Az ok, hogy a piskóta később vált ismerté a sütőpornak köszönhető, amivel még én se tudom elrontani, de ez már egy másik történet. ) Viszont Galland felesége Tahitiből származott, akik nagy rajongói a kókusznak. Így történt, hogy a séf összekombinálta a francia édességet a kókuszreszelékkel és elkészítette a nálunk is ismert kókusz kockát.
Az előnye még a sütinek, hogy tökéletesen fel lehet használni a kiszáradt piskótát.
A receptet vegülis nem nehéz kitalálni. Készíts egy vaníliás piskótát, forgasd meg olvasztott vajas csokoládéban és kókuszreszelékben és már kész is. Ezután pedig a fenti módon variálhatod az édességet. Szerintem nálam az epres lesz a következő, mondjuk egy kis tejszínhabbal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése