Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2015. május 23., szombat

Epres Mochi

Kezdjük a Mochi-val. A Japánok új évi, színes, ragadós édessége ez a rizslisztből készült golyó. A rizsliszt gluten mententes, amit jó tudni, ha van allergiás a családban.
Nagyon egyszerűen készül. Egy kis rizslisztet vízzel alaposan palacsinta tészta sűrűségűre elkevernek és két - három alkalommal, néhány percre beteszik a mikróba. Összekeverik a két mikrózás között, hogy egynemű legyen. A végén egy sűrű tésztát kapnak, amit lisztezett deszkán felkockáznak és ezeket a kockákat nyújtják méretre és töltik valami édes finomsággal.
Az epres változatot 1980- ban készítették először.
Egészséges, nem hízlal és gluten free.
A tészta, kicsit ragacsos, az eper friss és zamatos, a krém pedig még egy kis extra ízt ad az édességnek. Eredetileg vörös bab pasztával készül az édesség, de én egy kicsit európaira változtattam és Nutellával helyettesítettem.
Egy kis tálkában megmelegítettem néhány kanál Nutellát és belemártottam sorjában az eper szemeket. Majd beraktam a fagyasztóba, ameddig elkészült a tészta.
Néhány kanál rizslisztet porcukorral összeöntöttem és pár csepp vízzel palacsintatészta sűrűségűre kevertem. Többször átmikróztam közepes hűfokon és alaposan eldolgoztam, mert könnyen csomós lehet. Majd rizslisztes, porcukros deszkán felszeleteltem, lapokat nyújtottam belőle és megtöltöttem az eper szemekkel. Pillanatok alatt készen van és jó játék gyúrmázni a tésztával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése