Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2015. május 27., szerda

Boston krém torta

1856 -  ot írtunk, amikor az amerikai Boston's Parker House Hotelben, ami különben azóta is működik Omni Parker Hotel néven, elkészült ez az egyszerű, de nagyszerű édesség. Valójában nekünk elég egyszerűnek tűnik a recept, maga a süti külseje se egy egetrengetően elegáns, főleg, ha sikerül túl hígra készíteni a krémet, mint nekem is és folyik jobbra - balra. De abban az időben még a sima piskóta előállítása se volt egyszerű, szabályozható sütő és maga a sütőpor nélkül. De a hotel séfje, Sanzian elkészítette és még egy lapáttal rá is tett a dologra, amikor az akkoriban hagyományos cukor, vagy lekvár glazúr helyett csokoládé ganache- al vonta be a tortát.
Az igazi világhírt már nem érhette meg Sanzian, mert csak 1996 - ban következett be, amikor a Betty Crocker cég ebből az édességből is készített egy sütipor keveréket. Onnantól csak úgy szárnyalt a süti. Készül ilyen ízesítéssel cupcake, fánk, vagy jégkrém is. Van aki még rátesz egy lapáttal és a piskóta tetejét megszórja pillecukorral majd ennek a tetejére önti a csoki krémet.
Na de mi is ez az édesség valójában. Az angol neve Boston cream pie, vagyis pite. Ezen azóta is megy a vita, hogy miért pite, amikor süti. Két jókora piskóta korong, sűrű vanília krém és a csoki glazúr házasításából született. Vagyis kb, már mindenki ismeri csak nem tudtuk, hogy a tengeren túlon még nevet is adtak neki.
A receptet nem is nagyon fogom részletezni.
Készíts két piskóta korongot, vagy egy magasat és vágd ketté, majd főzz egy jó sűrű vanília krémet másfél bögre tejből, három tojás sárgájából, egy teáskanál zselatinnal, fél bögre kukorica liszttel, másfél bögre vajjal, egyharmad bögre cukorral és vanília aromával, vagy magokkal.
Majd hagyd kihülni. Kanalazd a piskótára.
Egy tábla csokit olvassz fel néhány kanál tejszínnel, hogy szép, fényes csoki ganache-ot kapj. Kanalazd a süti tetejére, úgy, hogy egy kicsit megfolyon, de ne vonja be a süti oldalát és kész is Boston krém torta. Ugye milyen egyszerű?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése