Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2015. április 19., vasárnap

Quesadilla szendvics

Mexikóban teljesen hétköznapi dolog, hogy nagyjából mindenhez esznek tortillát. Miért pont szendvicset ne készítenének belőle.
Az ezerkilencszázas évek elejétől ismerik a Quesadillát.
A Quesadillában az a jó, hogy pillanatok alatt készen van és jól szállítható. Szét se fog esni, mert a sajt összeragasztja. Sőtt, akármilyen maradékot beletehetünk.
Készülhet apróra kockázott gombával, zöld paprikával, hagymával és kukoricával, amit egy kicsit megpirítunk és egy kis mexikói fűszerkeverékkel ízesítünk. Ugyanebbe a keverékbe tehetünk csirkét, vagy sonkát, vagy darálthúst is. Finom krumplival és chorizo kolbásszal is. De jó választás a csak tojással, vagy tojással és sonkával összesütött változat.
Amit nem lehet kihagyni belőle az valamilyen jól olvadó sajt. Ez fogja összeragasztani a szendvicset.
Az elkészítése pedig:
A tortilla felét töltsd meg az előre elkészített keverékkel, úgy hogy előbb szórj reszelt sajtot a tésztára, majd a tölteléket és megint sajttal fejezd be. Hajtsd félbe, majd egy forró kivajazott serpenyőben mind két felét süsd át, hogy a sajt elolvadjon és a tortilla egy kicsit megpirúljon.
Ha kész, vágd cikkekre. Tálalhatod csak magában, salátával vagy szószokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése