Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2015. április 5., vasárnap

Brownie, A csokis süti

Nagyon tömény, nagyon édes és nagyon csokis. Ez a brownie. Több féle változata is van, az egyik középen szinte még ragacsos, a másik piskótásabb, a harmadik pedig töményebb, mint az első kettő.
Ha igaz, a legelső a ragacsos változat volt. Ennek a receptjét fogom megosztani Veled.
Kenhetnek lekvárt a tetejére, ehetik fagyival, vagy csak a tea, vagy kávé mellé.
Az első brownie keletkezéséről több legenda is kering. Bostonban, Berta Palmer amerikai üzletasszony egyik hoteljében, a Palmer House Hotelben hölgyeknek tartottak rendezvényt. Az est patrónusa olyan édességet rendelt a szakácstól, amivel nem kenik össze magukat a vendégek. És ez a sütemény a brownie lett.
A történet második változatában, az eset szintén itt és így történt, de a süti igazából egy keksz lett volna, amit a szakács elrontott
A harmadikban egy amerikai háziasszony már későn vette észre, hogy kifelejtette a sütőőport a kakaós piskótából. A süti végülis így is nagyon finom lett, ezért kockára vágva tálalta fel.
A recept pedig:
10 evőkanál vaj,
1 és egy negyed bögre cukor,
háromnegyed bögre kakaópor,
negyed teáskanál sütőpor,
2 nagy méretű tojás,
kétharmad bögre liszt,
vanília aroma, vagy mag,
egy marék apróra felvágott étcsoki.

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat és addig melegítjük közepes tűzön, amig aranybarna lesz. Néhány percbe bele fog telni. Levesszük a lábast a tűzről és elkeverjük benne a cukrot, majd a kakaóport. Kevergetjük folyamatosan, hogy hüljön a massza, majd egyesével belekeverjük a tojásokat. Ezután jöhet a vanília és sütőpor és a liszt
Tepsibe öntjük a masszát és a 220 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a közepe még ragacsos. Nem szabad túlsütni. Érdemes még melegen felkockázni és úgy hagyni, hogy kihüljön.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése