Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2015. február 15., vasárnap

Elhunyt Michele Ferrero a Nutella atyja

Tegnap, hosszú betegség után elhunyt az egyik legnépszerűbb olasz, Michele Ferrero.
Neki köszönhetjük a Nutellát, a Ferrero Rocher-t, a Raffaello golyókat, Mon Chéry-t, vagy a Kinder tojást is.

1925 április 26. - született Michele, Piera és Pietro Ferrero fia.
Michele apja Pietro  kisérletezett ki egy mogyorós kakaó krémet 1946 - ban. A neve Pasta Gianduja - volt. Szépen hozott is a konyhára, mert Pietro szorgalmasan árulta a saját kis pékségükben, ahol a feleségével dolgoztak. Ezt az első krémet még tömbben lehetett kapni. Más volt az összetétele, nem csak az állaga. Később Pietro elkészítette a krémes változatot, de ez még mindig nem a Nutella volt. Az áttörést Michele ötlete hozta az arányok megváltoztatásával a krémben és az új névvel, nah meg a felesége, Maria Franca segítségével. Nem elégedtek meg a kis manufaktúrával, hanem az egész világnak meg akarták mutatni ezt a finom krémet. És az álom valóra vált. 1964 - ben készült el az első üveg Nutella.
A készítésének ötvenedik évfordulójára az olaszok egy bélyeggel emlékeztek.

A Mon Chéry bon-bont 1956 - ban készítették el Ferrero-ék. Olyan erős személyiséget kapott, az étcsokitól, a likőrtől és a cseresznyétől, hogy gyorsan a kedvencek közé került.
1982 - ben készült el az első Ferrero Rocher, ez a mogyorókrémes, csokoládé bon-bon, aminek még egy szem pirított mogyoró is van a közepében és az arany papíros csomagolása olyan eleganciával ruházzal fel, hogy ennél tökéletesebb már nem is lehetne.
1989 - ben megszületett a  hófehér Raffaello, ez a mandulás, kókuszos rafináltan habkönnyű édesség.
Nem is tudom, melyik a kedvencem.

Ferrero nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek szívébe is belopta magát, amikor 1974 - ben William Salice-el karöltve elkészítette az első Kinder tojást. Az ötlet zseniális volt a kivitelezés pedig tökéletes. Igy összekombinálták a csokit az apró kis összeszerelhető játékokkal. A csokiba csempészett játékok már meghaladták a 8000 változatot, abba meg bele se gondoljunk hány darabot adhattak el az évek során a világ minden pontján.
Ha valakinek nincs kedve a kirakóval vesződni, akkor válassza a Kinder Chocolate, Kinder Pingue, vagy a Buenó termékeket.
Ha valami mentolosra vágyunk, abban is tud segíteni a Ferrero cég, mert ők készítik a Tic- Tac cukorkákat is.

A Ferrero termékek nagy sikerét abból is leszűrhetjük, hogy nagyon sok receptben próbálják reprodukálni az ízvilágot. Nem csak a Nutellához hasonlo receptek, amit magam is szoktam készíteni különben, hanem a Focher, vagy a Raffaelo is nagyon közkedvelt süti vagy házi bon-bon formájában.
Ha vendégségbe megyünk ezzel az édességgel biztos nem lövünk mellé. Ami biztos, az ötletek kimeríthetetlenek, mint az is, hogy mostantól Michele már fentről mosolyog minden édes szájú vásárlójára. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése