Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2015. január 4., vasárnap

Stroganoff módra

Elena Ivanovna Molokhovets híres szakácskönyvében olvashattak először az oroszok a Stroganoff módon elkészített marháról. A könyv 1861 - től 20 kiadást ért meg és 295 000 példányban kelt el. Nem lehet tudni, hogy a Elena Ivanovna receptje azért szerepel Stroganoff néven a könyvben, mert a híres kereskedő és földbirtokos családtól származik a recept, vagy csak hódolatképpen.
Ha mégis a családból származna, arról is több féle a vélemény, hogy a terebélyes család mely tagjára utalnak. Mindenesetre innentől, hogy bekerült ebbe a nagyon olvasott szakácskönyvbe a recept egyenes útja volt a világhír felé. Mert rövidesen nem csak az oroszok, hanem a környező összes nemzet megszerette. Némi változáson ment át az étel menetközben. Eleinte nem szerepelt benne hagyma és gomba, készítettek mellé krumplit köretnek, vagy adtak hozzá paradicsom pürét.

Az én receptem nagyon egyszerű, de legalább olyan finom.
Felkockáztam fél kiló vegán húst. Jól át is forgattam vele.
Egy csepp olajon hirtelen félig megsütöttem a húst, majd kiszedtem egy tányérra és a visszmaradt olajon egy jó nagy fej hagymát 4 - 5 vékonyra szeletelt savanyú uborkát és egy doboz szeletelt gombát megpirítottam.
Amikor egy kicsit összesett, a hagyma pedig elkezdett üvegesedni, akkor visszaöntöttem a húst, egy doboz tejfölt és egy kevés tejet öntöttem alá, sóztam, borsoztam és puhára főztem az egészet.
Tésztával tálaltam, de rizzsel is finom.

Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése