Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. október 5., vasárnap

Oreo krém szendvics keksz

Már 102 éves a két kakaós lap között fehér krémmel töltött keksz. 1912 - ben gördült le a gyártósorról az amerikai Nabisco keksz manufaktúrában az első Oreo. Érdekesség még a manufaktúráról, hogy Pearson and Sons Bakery néven nyitotta meg kapuit 1792 - ben. A leghíresebb termékük a Hardtack nevű keksz volt, amit nagyon sok néven becéztek. A kedvelők hívták pilóta kenyérnek, hajós keksznek, tenger keksznek, vagy kabin keksznek. Akkor jöjjön az ellentábor listája. Kutya keksz, fog nyűvő, vas lap, vagy rágófog törő. Egyik hízelgőbb, mint a másik. Mindenesetre a pékség nem adta fel, és megalkotta az egyik legemblematikusabb termékét az Oreot.
A pékség Manhattan -ben állt a Kilencedik utcában, aminek a helyén a Chelsea Market működik, de ma is sokan ismerik az Oreo utat, azt a részt, ahol az első keksz készült.


Az Oreo keksz többször nevet váltott. Az Oreo szendvicsből lett, Oreo krém szendvics, majd Oreo krém szendvics süti. A jellegzetes bélyegző is átalakult a keksszen az évek folyamán. Az utolsó formáját 1952 - ben nyerte el, William A. Turnier terve alapján. A híres fehér tölteléket Sam Porcellonak köszönhetjük, akit élete végéíg Mr. Oreonak hívtak. Az utolsó változtatás 1990 ben történt, amikor a zsírt növényi olajra cserélték a kekszben.
Az eredeti forma mellett készítenek óriás, vagy mini méretű kekszet, football labda formájút és fogyókurázoknak kalória csökkentett változatot. Ízekben is sokfélével találkozhatunk. Epressel, citromossal, Japánban például készítenek zöld teásat Taiföldön akár narancsosat is kóstolhatunk. Van még mogyoróvajas, banános, gyömbéres, karamellás, sütőtök és dinnyés keksz. Készül Oreo szülinapra vagy Halloween - re.
A keksz ihletet adott a cukrászoknak is. Mindenféle süteményeket, tortákat, fagylaltokat, tejitalokat készítenek az ízkombinációval.
Végül egy recept, amihez nem kell más, csak egy csomag Oreo, egy evőkanál mogyorókrém, fehér csokoládé és egy kis darált dió, vagy színes cukorkák.
Először daráld meg a kekszeket, majd add hozzá a mogyoró krémet. Ezzel is forgasd át, majd formázz kis golyókat, rakd a hűtőbe egy negyedórára, hogy egy kicsit megszilárduljon. Majd mártogasd olvasztott, fehér csokiba a golyókat és szord meg, amivel csak szeretnéd. Amikor megszilárdul a csoki burok a keksz gombócokon már kész is vagy.
Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése