Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. október 11., szombat

Mars család története

Ebből a történetből azt a következtetést mindjárt az elején levonhatjuk, hogy attól, ha valaki nem teljesen ugyanolyan esélyeket kap az élettől, mint a társai, még elérhet nagy dolgokat.
Akkor jöjjön az igaz mese a Mars családról.
1882 - ben, Hancock - ban, Minnesota államban megszületett Frank C. Mars. A kisfiú paralízise miatt nem járhatott iskolába, ezért tanárnő édesanyja otthon tanította, nem csak a számtanra és az írásra, hanem arra is, hogyan kell olvadt étcsokoládéba mártott édességeket készíteni. 20 évvel később Frank- re rátalált a szerelem és feleségül vette Ethelt. Két év múlva megszületett Forrest Edward Mars. Frank az idősebb Mars 1911 -  ben új vállkozásba fogott. Elkezdett vajkrémes cukorkákat árúsítani, amit akkor még a saját konyhájában készített, Tacoma-ban, ahol letelepedett a család.
1920 - ban megint továbbköltöztek, mert ott találtak megfelelő helyet az addigra már jól menő cukorka üzletnek. Az épületet elnevezték Nugát háznak, a termékeket pedig Patricia csokoládéjának, az időközben született kishug neve után. 1922 - ben Frank új nevet ad a cégnek,a Mar-O-Bar-t. A következő évben készíti el a Milky Way csokit, ami óriási sikert és legalább ennyi pénzt hozott a családnak.
1929 - re már akkora gyárat tudhat magának, ahol 200 ember dolgozik és megismerik a termékeit Miannapolistól  Chicagoig. Ebben az évben csatlakozik a családi üzlethez egyetlen fia Forrest is. A következő évben elkészül a Snickers, az én személyes kedvencem.
1932 - ben Frank és fia megvetette a lábát Angliában is. Megalapította a Mars Corporation-t az első nemzetközi csoki gyárat. Sajnos Frank két évvel később elhunyt.
1936 - ban piacra dobták a Maltesers csoki golyókat, ezeket a belül puha cukorka, kívül pedig csokis finomságokat, ami azóta is Anglia nagy kedvence. 40 - ben elkezdték gyártani a billion dolláros terméket, az M&Ms - et. Amiben az M betűk természetesen Mr Mars nevére utalnak. A reklámjának szövegében szerepelt, hogy keresd az M-et minden darabon.
1954 - ben Ausztráliában is megvásárolhatók a Mars gyár termékei.
Nem csak az édesség iparban alkotott nagyon Forrest Mars, hanem neki köszönhetjük az Uncle Bens rizst és a Dolmio szószokat, a Cesar, Shappi és Kit-a-kat termekeket és még nagyon sok mást is.
A családnak köszönhetjük, hogy meglátták a fantáziát Mr Wrigley, az akkor 29 éves eladóban, aki a sütőporok mellé rágógumit adott a vásárlóknak. A Mars család gyártani kezdte a Wrigley rágókat és a többi már csak történelem.
1969 - ben Forrest nyugdíja vonult, de a fejlődés továbbra sem állt meg, mind a mai napig.
1983 - ban készült az első olyan kávéfőző, amihez friss kávét és teát használt a gép és külön adagolta az italokat. A mai kapszulás főzők elődje volt ez a gép.
1986 - ban beszálltak a fagyasztott édességek piacába is és elkészültek az első jégkrémek a megszokott Mars ízvilággal.
1995 - öt írunk, amikor a hires Empire State Building tornya New York - ban azért vált világoskékre, hogy reklámozza a hasonló színű M&Ms cukorkát.
A következő években készítenek Whiskas, Pedigree eledeleket és az organikus termékeket forgalmazó üzletbe is belevágnak.
1999 - ben Forrest Mars is meghal, így már nem érheti meg, amikor 2000 - ben az M&Ms  megkapja a Milleniummi cukorka kitüntetést, ha már a két darab M pont kétezret jelent romai számokkal.
Ebben az évben felvásárolják az Ebly céget, ami kekszeket gyárt. 2004 - ben elkezdik forgalmazni Amerika után Angliában, Franciaorszában és Németországban is a kávé autómatáikat.
2007 - től a Mars megváltoztatja a marketingjét és nem reklámoz édességet 12 év alatti gyerekeknek.
És még sorolhatnám mi mindent ért el ez a család pár jó ötletből is kitartásból,mert a történet még nem ért véget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése