Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. október 2., csütörtök

After Eight

Gyönyörű mély zöld dobozban mentolos étcsokoládés szeletek. Anglia királynőjének édesanya legnagyobb csoki kedvencéről mesélek ma.
Az After Eight csokit a Rowntree'családi vállalat készítette 1962 - ben. 1988 - ban vásárolta meg a termék szabadalmát a Nestlé. A Rowntree's  zsidók lévén ezt a terméket eredetileg kóser formában készítették. A Nestlé használ 2007 - től vajat is a mentolos krémbe.
Egy kis After Eight etikett.
A kis 4 centis csoki falatkákat külön csomagolva találjuk meg a dobozkában. Talán ebből adódnak a félreértések, mit is csináljunk az elegáns csomagolással.
- Gondolhatunk arra, hogy aki csak a csokit vette ki és a csomagolast benne hagyta, talán próbára akarja tenni a barátait, mennyire szeretik, ezzel együtt, hogy ott hagyja a szemetet.
- Vagy, mert így nehezebb kivenni, melyik zacskóban maradt még csoki, nincs lelkiismeretfurdalása, aki kiveszi az utolsót.
Összegzés. A csokit, papírostól vegyük ki a dobozból, ha vendégségben kínálnak meg vele.

Nah, de miért pont ezt a nevet kapta a csoki, Nyolc után.
A reklámokban arra utalnak, hogy nagyon jól esik egy falat mentolos édesség a vacsora után, de a köznyelv másra esküszik.
És itt a huncut válasz.
Angliában végeztek egy kutatást, ami megállapította, hogy az helyi nők nyolc után szeretnek szerelmeskedni, sőtt ezután egy kis csokit is szívesen elfogyasztanak. Ezért születet a zseniális ötlet, minden kis falat mentolos csokoládét külön csomagoltak, így nem kell még az ágyból se kiszállni egy kézmosás és fogmosás miatt.
Még vicceket is gyártottak erre a sémára. Íme a kedvencem.
 Szép munka David és Victoria. Mi lesz a neve a következő gyereket? After Eight?

A csokoládé különleges ízét próbálják édességekben is visszahozni. Készülnek, torták, krémek, muffinok ezzel az ízvilággal. Sőtt még italok is.
Íme egy recept:
- fél rész zöld krém menta likőr
- fél rész Baileys
és egy löttyintésni fehér kakaó likőr
Ha a buli hangulat a tetőfokára hágott, elmesélek egy After Eight játékot is.
Helyezd a homlokodra a csoki kockát és próbáld addig mozgatni a szemöldököd, meg az arcod izmait, amíg a csokit benavigálod a szádba, hogy végre megehesd.
Természetesen csak kellő számú nézőközönségnél add elő a mutatványt, hogy a következő buliig legyen mit mesélni a grimaszaidról.
Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése