Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. szeptember 1., hétfő

Waldorf saláta


A saláta, még mindig nem ment ki a divatból. Pedig nem éppen tegnap készült belőle az első adag.
1897-ben nyitották meg Manhattanben az első luxushotelt, a Waldorf Astoriát. A főszakács, Oscar Tschirky a új kreációkkal kívánta meglepni a vendégeket. Hisz, az ételeknek is olyan felülmúlhatatlanoknak kellett lenniük, mint a szállodának.
Tschirky mindenfélével kísérletezgetett, amit csak a zöldségszezon kínált. Ennek a kisérlet sorozatnak lett a vége a dió, alma és zellerszár vitaminokban gazdag keveréke könnyű majonézzel elegyítve. Az előkelő vendégek elragadtatva fogyasztották a krémes, ugyanakkor ropogós salátát.

Az eredeti recept pedig 6 személyre :

4 savanykás alma, 50 dkg zellerszár, 1 citrom leve, kb. 12 dkg dió, 2 ek majonéz, 75 g dkg tejföl vagy 2 ek joghurt, só, bors
1. Az almát félbevágjuk és héjastul keskeny hasábokra metéljük. A zellert  finomra szeleteljük és meglocsoljuk a citromlével.
2. Néhány szem diót félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprítjuk robotgéppel vagy éles késsel.
3. A majonézt kikeverjük a tejföllel meg a sóval, borssal, végül óvatosan beleforgatjuk az összes hozzávalót.
4. A salátát legalább 4 órán át állni hagyjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt a félretett dióval díszítve kínáljuk.
Természetesen az évek során tovább bővítették a hozzávalókat, például szőlővel, aszalt gyümölccsel. Vagy csirkével esetleg pulyka csíkokkal még tovább gazdagíthatjuk a salátánkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése