Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. szeptember 4., csütörtök

Poir belle Héléne, Szép Heléna körtéje

A hidegen szervírozott Szép Heléna körtéjét Auguste Escoffier, francia szakács, vendéglős és konyhai témájú könyvek írója ismertette meg a világgal 1864 - ben. Az édesség a nevét az azonos nevet viselő Offenbach operáról kapta, amit ugyanebben az évben mutattak be zajos sikerrel.

Hozzávalók,
4 szép érett körte,
fél citrom leve és héjja,
10 dkg étcsokoládé,
1 dl tejszín,
5 dl víz a főzéshez,
egy vanília rúd,
néhány gombóc vanília fagylalt a tálalóshoz,

Készítsünk cukorszirupot a vízből, cukorból, a vanília rúdból és a fél citrom levéből és sárga héjjából. A körte nagyon mutatós lesz a tálalásnál, ha egészben hámozzuk meg, úgy hogy a végét is rajta hagyjuk. Érdemes az aljából levágni egy keveset, hogy megálljon a tányéron.
Ameddig lassan főzzük a körtéket a szirupban, olvasszuk fel a csokoládét és keverjük el benne a tejszínt. Szerintem egy az egyik legfinomabb édes öntet. Úgy tökéletes, ahogy van, ha jóminőségű csokit használunk.
Ezután már csak a tálalás marad. A kihült körtéket tálba állítjuk, meglocsoljuk a szósszal és egy két gombóc vanília fagyit kanalazunk mellé. Van, aki pirított manduladarabokkal is gazdagítja az édességet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése