Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. augusztus 12., kedd

Kaptam egy díjat, de nem tartom meg :)


Edinától, a http://homebisztro.wordpress.com/author/homebisztro/ tulajdonosától kaptam a díjat. Ezúton is nagyon szépen köszönöm. Edina blogjára teljesen véletlenül akadtam és elámultam, hogy már az első néhány bejegyzés milyen profin készült. A fotókkal az élen. Tökéletes. Ha megnézem a magam kis első bejegyzéseit, nem is értem miért nem ilyedtem meg és hagytam az egészet a francba.
Amit tudni érdemes a díjról, hogy 11 kedvencünknek továbbadhatjuk. És ez még mind semmi. Kérdezhetünk is a választottjainktól.
 
 Edina kérdései és a válaszok.
1/a, b: Melyik nemzet konyhája tetszett a legjobban amit esetleg helyben kóstoltál, és/vagy melyik nemzet konyháját kóstolnád meg még helyben.
Nem írok semmi egzotikusat, a kedvenc az olasz konyha. Nem csak azért, mert többször kóstoltam helyben. Az furán fűszerezett ázsiai konyháról mindig az jut eszembe, hogy el kell venni a romlott hús szagát. Elnézést a rajongóktól. Amit alaposabban megismernék, az az iráni konyha. Nagyon jó illatú dolgokat esznek a kollegák, de mikor iráni étterembe mentünk. Nem sikerült meggyőzniük a rózsavizes, metélt tésztás fagyival. De még egy próbát tervezek azért.

2. Ha valaki azt mondaná Neked egy városban, hogy egy nap alatt körbevisz a helyi „gasztronómiai nevezetességeken” akkor mit választanál? Streetfood vagy Michelin csillag? A két stílust nem lehet keverni. (És azzal a nem életszerű feltételezéssel élve, hogy mindkét helyen az ételért egyenlő árat kell fizetni.)
Michelin csillag. Valahogy úgy vagyok vele, mint a divatbemutatókkal. Egy része hordhatatlan, de a maradék rövidesen divatba jön.

3. Nasiban édes vagy sós, borban vörös vagy fehér?
Sajnos édes. Borban pedig száraz fehér, de azért legyen egy kicsit muskotályos, vagy gyümölcsös beütése. Mondjuk az új kedvenc a Portói, de abban meg nem csak bor van.

4. Azt gondolom aki gasztroblogot ír, sok mindenre nyitott. De mégis kell lennie valami ételnek ami egyszerűen nem csúszik. Sőt az arcunk előtt tíz centire elhelyezkedő láthatatlan pajzson se hatol hát. Mi az?
Ami tényleg nem csúszik, az a tej, főleg üveg pohárból... A tejes turmixok sincsenek jobb helyen nálam. Rá gondolok és végem van...
 
 Akikre én gondoltam.
http://bodysziszchef.blogspot.fr/search?updated-min=2014-01-01T00:00:00%2B01:00&updated-max=2015-01-01T00:00:00%2B01:00&max-results=11 Szilvivel a Hogyan legyek jó nő oldal révén ismerkedtünk meg. Úgy kezdődött a barátságunk, hogy valamit kiposztoltam az oldalra és Szilvi nagyjából félórán belül leszidott érte. Innen csak felfelé volt. Nagyon jó kis gyakorlatias blogot vezet, nem csak ételekről

http://www.metalozott-testek.hu/ A metálozott testek Angelocskáját rendszeresen figyelemmel kísérem, bevallom leginkább a Diéta rovatot böngészem.

http://hammmbara.blogspot.co.uk/ Barbival egy Londonba tartó repülőn találkoztunk először. Kiderült, hogy egy igazi cukrász. Álom meló. Végre, nem régiben elkezdett blogolni is. Én mindig nagyon várom a folytatást.

http://fromjuci.blogspot.hu/ Juci nagyon ízléses, elegáns blogot vezet, tele érdekes receptekkel és csodaszép fotókkal.

http://www.illeskriszkonyhaja.blogspot.co.uk/ Krisztinát nem ismerem személyesen, de konkrétan "szó benn szakad", ha egy újabb fotót posztol. Nagyon - nagyon és talán a nyomatékosság kedvéért mégegyszer megemlíteném, hogy nagyon tetszenek a fotói.

http://www.zama.hu/ Peti nem ételekről ír, hanem könyveket ajánl és az életfelfogását, életigenlését osztja meg velünk.

http://eletemmorzsai.wordpress.com/ Annácska, szöszi tündér lány mindennapjait szeretem olvasgatni. Ötleteket kapok, jókat mosolygok,vagy elgondolkodok az írásain.
 
http://www.emotionisland.tumblr.com/  Szandit is ismerem már a netről egy ideje. Nemrégiben kiadott egy meseszép könyvet és azóta is csak ír és fotózik rendületlenül. Remélem ez még nagyon sokáig így marad.

http://elobenjofej.blog.hu/ Ennek a blognak a tulajdonosát egyáltalán nem ismerem, de talán majd mostantól. Egyszerűen dőlök a röhögéstől a bejegyzésein. Mi kell ennél több. Ne hagyjátok ki Ti se.

http://www.meder.hu/ Áront már akkor figyeltem a neten, amikor még a kis Carinával a földet kerülte. Azt mondja, nyugalom és szabadság a vitorlázás. Ha szeretnétek megtapasztalni ezt az életérzést, akkor jelentkezzetek az egyik túrájára.

http://handcraftedtravellers.com/ Cheryl angolul blogol, de a párja révén idesodorta az élet Szeged mellé. Ezt a blogot receptre írnám fel nagyon sok anyagias embernek. Ha csak a negyedét megfogadnák, már szebb lenne a világ.

 Akkor jöjjenek a kérdéseim.

1, Amikor megszületett az első blogbejegyzés kinek mutattad meg először? Gondoltad volna, hány helyről figyelik majd nap mint nap mit gondolsz a világról?

2, Mi volt a legutolsó könyv, ami rabul ejtett és mi volt az első?

3, Ha kikapcsolódni szeretnél az hogy néz ki Nálad?

4, Mi volt a legsikeresebb saját készítésű ajándékod?

Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése