Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. augusztus 23., szombat

Hummingbird cake, avagy a legjobb ami történhet a banánnal

A Hummingbird-ről, vagyis a kolibriről talán azért neveztek el süteményt, mert olyan édes és finom, hogy még ez az édesszájú madárka is szívesen megenné. Más teória szerint pedig, mert olyan gyorsan fogy el, mint amilyen gyorsan röpköd a kolibri a virágok körül.
Nem is olyan nagyon rég, 1978 -  ban, az amerikai Southern Living Magazine publikálta Mrs, L. H. Wiggin receptjét. Olyan sikeres lett a süti, hogy 1990 - ben már bekerült Southern kedvenc süteményei közé.
Mások szerint a recept Jamaikából származik és csak egy kicsit régebbi, 1969 - ben készítették először. Ez a recept is sok banánt és diót tartalmaz, mint az amerikai változat.

Íme a recept.

25 dkg liszt
25 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szódabikarbóna
3 tojás
2 dl olaj
10 dkg dió, mogyoró
3 banán
10 dkg ananász
2 banán
1 narancs héja
Hevítsük 180 fokosra a sütőt. Keverjük össze a lisztet, a cukorral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. Egy másik tálban az olajat a tojást, az ananász darabokat, a banánt és a durvára darált diót meg a narancs héjjat keverjük el. Őntsük össze a két keveréket és süssük tűpróbáig egy tortaformában. Nagyon finom, kicsit gyümölcskenyérre emlékeztető piskótát kapunk. Amikor kihült vágjuk ketté és töltsük meg a kedvenc krémünkkel. Az enyémben porcukorral és citrommal kikevert mascarpone van.




Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl


1 megjegyzés: