Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. július 27., vasárnap

Full English breakfast, a jó öreg laktató angol reggeli

A Viktóriánusok emelték  ezt a művészien megkomponált ételt a tradicionális reggelik közé és a napszakot, a legfontosabb étkezésének a tizennyolcadik században. Sikerült is olyan reggelit kreálniuk, aminek azóta is sok rajongója van a földünkön.
Az angol reggeli története a vidéki földbirtokosok vendégszerető házaiból indult.
Egy gazdagon megterített reggeliző asztal lehetőséget adott bemutatni a gazdagságot, felsorakoztatni a saját készítésű, húsokat, zöldségeket, kenyeret. Megosztani a reggelizés örömét, a rokonokkal, szomszédokkal, barátokkal. Elindítani a napot egy munkás nap, utazás, vagy vadászat előtt.
A reggeli tartalmaz bacont, tükör tojást, sült kolbászt, véreshurkát, paradicsomot, babot, gombát és pirítóst, meg az elmaradhatatlan tejes teát.
Természetesen mindenki egy kicsit másként készíti ezt a reggelit. Az amerikaiak egy kis sültkrumplit is harapnak hozzá, az írek krumplis kaláccsal eszik.
Az angol Wilthsire volt az a hely, ahova érkeztek Ír országból a malacok. Innen szállították tovább Anglia beljesébe. 1770 - ben itt alapította Jonh Harris a Bacon üzemét, ami azóta is a leghíresebbek közé tartozik.
Ezt a reggelit gyakorlatilag egész nap megkaphajtuk a kocsmákban, éttermekben és mindig egy kis változtatásokkal, a helyiek ízlése szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése