Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. július 20., vasárnap

Angel food cake, Angyal eledel süti


Olyan felhőkönnyű ez a sütemény, hogy nem is volt kérdés, miért kapta az Angel food cake nevet annak idején. Keletkezésének egyik változata szerint laboratóriumi pontossággal kisérletezték ki a tésztáját különös tekintettel a sok tojásfehérjére, amibe még annál is több levegőt igyekeztek keverni a felverés során, a másik változatban egyszerűen valamit csinálni kellett a tésztakészítésből megmaradt tojásfehérjékkel és ezért sütötték elsősorban.
1871 - ben megjelent a recept Amerikában Mrs Porter szakácskönyvében, ekkor még más néven. Tíz évvel később, az első amerikai néger szakácskönyv írő nő, Abby Fisher újra publikálta a receptet, akkor már ezzel a sokat igérő névvel.
A süti nem csak a tojásfehérjéktől jellegzetes, hanem a formája miatt. Akkor igazi, ha külön erre készített kör alakú, a közepén lyukas formában készül.
Természetesen semmi visszavonhatatlan nem történik, ha a kuglóf format használod, vagy más jellegű piskótát készítesz. Tálalhatod csokoládéval, gyümölcs szósszal, cukor mázzal leöntve.
 
Az elkészítése:
13 dkg sima liszt
30 dkg cukor
fél teáskanál só
12 tojás fehérje
2 teáskanál friss citromlé
fél kávéskanál vanília extract
1 teáskanál cream of tartar (tisztított borkő)
 
Hevítsd a sütőt 180 fok-ra és készítsd elő a 23 cm-es formát, kivajazva, kilisztezve.Egyik tálba keverd össze a lisztet, cukrot és a sót, a másikban pedig verd habbá a tojásfehérjéket a citromlével és cream of tartar-al. Amikor kész vagy spatulával szépen keverd el a száraz anyagokat a habban. Nagyjából 45 perc alatt, süsd készre.
 
 
 


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése