Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. június 17., kedd

Pavlova

Anna Matveyevna Pavlova a légiesen táncoló prima ballerina élete során olyan ismertté és közkedvelté tette a balettet, mint előtte senki. Beutazta a világot és elvitte ezt különleges és nehéz táncot olyan országokba is, ahol korábban sose láttak hasonlót.
1926 - ban Ausztráliában és Új Zélandon túrnézott, amikor a  Wellington hotel séfje azzal a nagyszerű ötlettel állt elő, hogy készít egy hasonlóan elegáns és légies süteményt, mint maga Pavlova kisasszony tütü - ben. Arról sehol sem olvastam, hogy maga a művésznő szerette - e az édességet, de az egészen biztos, hogy a világ nagyon gyorsan megkedvelte. Már ebben az évben bekerült a recept egy új zélandi szakácskönyve, 27 -  ben pedig az Oxford English Dictionary is említés tesz róla. Igaz ebben a változatban egy kis zselatint is kevertek a tojáshabba. 1935 - ben egy Herbert nevű shéf az Ausztrál Hotel Esplanade in Perth - ből azzal állt elő, hogy a sütemény eredetileg a családi receptek közül került elő és Pavlova 1929 - es látogatásakor elkészítette a balerínának.
Akárhogy is volt, tökéletes, könnyű nyári édességet alkotott a cukrász annakidején, ami mai napig megálja a helyét bármilyen ünnepi asztalon.

Elkészítése:
4 tojásfehérje,
25 dkg cukor
1 teáskanál ecet
1 teáskanál kukorica keményítő
1 teáskanál vanília aroma
egy fél citrom héja, csak az íze kedvéért.
Elárulom, hogy megoldottam két teáskanál vanília pudingporral.
Tejszínhab és málna a tetejére.

A sütőt 150 fokra melegítettem felvertem a tojás az ecettel és a pudinggal. A sütőpapírt egy picit bepermeteztem olajjal, majd ráhalmoztam a habot. Elég sokáíg kell szárítani. Legalább egy órát az első negyed óra után 100 - 80 fok között tartottam a hőmérsékletet. Majd hagytam kihűlni a félig kinyitott sütőben. A tejszínhabot felvertem egy kevés cukorral. A kész habcsókra halmoztam, megszórtam málnával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése