Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. május 16., péntek

Fajitas

A Fajitas, ez a fűszeres steak szeletek, zöldségekkel, tortillába csomagolt étel, nem is olyan régi keletű. Texasból, a mexikói konyha határása indult el az a vonat, amire lassan az összes nemzet felszállt és manapság, már mindenütt ehetünk egy jó Fajitast.
A fűszerezését nem készítik egységesen, mindenki beleviszi a maga akadémiai tudását, amit vagy a családtól, esetleg újságból, vagy szakácskönyvekből felszedett. Egy a biztos a jó Fajitas csípős.
Tökéletes fesztivál étel, a tortillával egyben megkapjuk a csomagolást és a köretet is. Előre csomagolt fűszerkeverékeket is találunk hozzá, vagy külön ehhez az ételhez való öntöttvas, ovális alakú serpenyőt.
Az elkészítése.
Először a páccal kezdjünk.
Az olajba kerülhet, egy citrom leve és reszelt héjja, fokhagyma, méz, kömény, csili.
A csirkemellett vastagabb csíkokra vágtam és elkevertem a pác egy részével.
A zöldségeket is előkészítettem. Ha jó sokat tervezünk készíteni, akkor mind három színű kaliforniai paprikából egyet - egyet vágjunk vékony csíkokra. Szeleteljünk hagymát hozzá és keverjük el a maradék fűszerolajjal. Először a csirkét sütöttem ki a serpenyőben, de igazság szerint a grillen kellene. Majd a paprikát és a hagymát is átforgattam kicsit a meleg olajon.
A paradicsomos salsához, vagyis a Pico de gallohoz csak apróra kockáztam a paradicsomot és a póré hagymát használtam, majd fűszereztem sóval és csilivel.
Tortállából egészen jó minőségűeket is lehet kapni, de aki szeretné elkészíteni a lapokat, csak bátran álljon neki. Pár hozzávaló és megvan pillanatok alatt. Lisztet vajjal és sóval elmorzsolva egy kis langyos vízet lassan hozzácsepegtetve szépen kigyúrjuk a tésztát, majd vékony lapokat nyújtunk belőle. Nem kell se élesztő, se tojás hozzá.
Tálalhatunk mellé guacamolét, salsát, paradicsomot, reszelt sajtot, vagy, ahogy én is csináltam, Pico de gallot.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése