Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. május 26., hétfő

Banana split, azaz banán hajó egészséges változatban

Egy igazi kalória bomba nyári édesség a Banana split. A 23 éves gyógyszerész hallgató, David Evans Strickler készítette először a pannsylvaniai Lartobe-ban. Az eredeti recept 3 gombóc fagylaltot, epret, csokoládét és vaníliát, egy banánt hosszában félbevágva, csokoládészószt, eper-, ananász- és mogyoródarabokat,tejszínhabot és cseresznyét tartalmaz. Már nem is olyan meglepő, hogy miért lehet jóllakni egy tányér desszerttel. A recept alapján készül sütemény és pite is.
Most jöjjön az én verzióm. A háromféle fagylaltot fagyasztott banánból készítettem. A meghámozott banánokat lefagyaszottam, majd összeturmixoltam egy pici fahéjjal, csak az íze kedvéért. Ugyanezt csináltam a fagyasztott eperrel és az ananásszal kevés krémes banánt is kevertem hozzá. A tejszínt elhagytam, de nem bírtam ki és egy teáskanál Holland kakaóport néhány csepp forró vízzel elkevertem és ezzel csorgattam le a fagyi gömböket. Pár mogyorót is összetörtem díszítésnek.
Nem adtam cukrot se a gyümölcsökhöz, se a kakaóhoz, de így csak akkor lesz finom, ha sikerül jó érett banánt és epret kapnunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése