Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. április 12., szombat

Energiaszelet, saját tervezésben

 Talán emlékszel még erre a két bejegyzésre, http://legalizabb.blogspot.co.uk/2013/09/panforte.html
http://legalizabb.blogspot.co.uk/2013/08/flapjack-zabpelyhes-ropogtatni-valo.html
Mindkettőt nevezhetjük régimódi energiaszeletnek, amik sose mennek ki a divatból.
Most egy kicsit felhagytam a blog lényegével, az ételtörténettel és a saját energiaszeletemet szeretném bemutatni. Amit akár a nevemre is vehetek, nem igaz? Akkor legyen Aliz szelet.
Biztos nem vagyok egyedül vele, de szeretem, ha van a táskámban valami ehető túlélő dolog is a rúzst, vaselint, noteszt és egyéb fontos tárgyakat leszámítva. Erre szolgál egy banán, vagy egy csomag energia italpor, vagy egy ilyen sütike hogy, amikor már az ájulás és a kettőslátás határán vagyok az éhségtől gyorsan kisegítsen.

A hozzávalók pedig :
20 dkg durvára és nem liszt állagúra darált zabpehely,
15 dkg darált dió, vagy egyéb magvak, ami épp otthon van,
10 dkg az esetemben fele vaj a másik fele kókusz zsír,
Egy púpos evőkanál kakaópor,
Annyi cukorszirup, amennyire édesen szeretnénk. Fele Gold szirupot fele mogyorósat használtam,
Vanília kivonat, vagy fahéj, sőtt akár pár csepp kávé is kerülhet bele ízesítőnek.
Néhány csepp forró víz, hogy kemény, de gyúrható masszát kapjunk.
Egy kis darab marcipán, ezt is helyettesíthetjük például csokival, vagy el is hagyhatjuk.
Elkevertem a diót a pehellyel és a kakaóporral, másik tálkában felmelegítettem a vajat és hozzáöntöttem a szirupot meg egy csepp vanília extractot. Aztán összekevertem a folyékonyat a száraz anyagokkal. Cseppenként adtam hozzá egy kis forró vizet, nehogy túl higítsam a masszát.
Egy kanál domború felével szépen elsímítottam a kész keveréket egy sütőpapírral kibélelt kisméretű tepsiben. Vékony lapot nyújtottam egy maréknyi marcipánból és rásimítottam a szelet tetejére. Kis időre hűtőbe raktam, hogy szépen összeálljon a szelet.
Később is érdemes hűtőben tartani.
Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése