Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. március 25., kedd

Kuglóf, Kugelhophe, Gugelfophe, Guglhophe, Guguluf

Ha meghalljuk ezeket a neveket sok ország gyermeke sejti, hogy a kuglófra gondolunk. Ahány ház, annyi szokás, készítik élesztővel, vagy sütőporral, mazsolával vagy kakaótól márványosan, kicsibe, nagyba, de mégis eltéveszthetetlen ez a sapkaszerű forma.
Az egyik történet szerint a sütemény Ausztriából származik, mégpedig a Monarchia idejéből, amikor sikerült visszaverni a törököket Bécs kapujából. Ennek örömére készített az udvari cukrász egy török turbán formájú édességet a kuglófot.
Másik legandában a Betlehemi Három királyok szerepelnek akik mikor megpihentek egy francia kisfaluban Ribeauvillében Mr Kugel nevű jóravaló pék kínálta meg ezzel a süteménnyel a fáradt utazókat.
Természetesen még több történet is létezik a kuglófról, ami nem is csoda, mert szerte európában nagyjából mindenütt készítik.
Egyik változat elkészítése pedig:
10 dkg vajat (zsírt) 2-3 egész tojással, 12 dkg cukorral, 30 dkg liszttel fokozatosan jól kikeverünk, azután 2 és fél deci tejet adunk hozzá, majd kevés liszttel kevert 1 csomag sütőport, 5 dkg mazsolát, fél csomag vaníliás cukrot és fél citrom reszelt héját. Még egyszer rövid ideig jól megkeverjük és vajjal kikent, zsemlyemorzsával kiszórt formába öntve azonnal a már meleg sütőbe helyezzük és tűpróbáig sütjük.
Tálaláskor vaníliás cukorral megszórjuk.
 Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése