Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. március 3., hétfő

Churros

A churros történetéhez vissza kell repülnünk az időben több száz évet Spanyolországba. Az elénk táruló hegyoldalon vidáman legelésző bírkákat láthatunk, mellettük a juhászok nomád sátraival és bográcsaikkal. Ebből adódik, ha a juhászok valami édességre vágytak mindent csak a bográcsaikban tudtak megoldani. Az olajban nem csak sós, hanem édes fánkokat is sütöttek. Így született meg a Churros.

Elkészítése:
1 bögre víz
2 teáskanál barnacukor
Fél teáskanál só
1/3 bögre vaj
1 bögre liszt
2 tojás
Egy darab vanília rúd
A vízben a barnacukrot, a sót a vajat és a vaníliát, felforraljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a lisztet, majd, amikor egy kicsit hült a tojásokat is adjuk hozzá. Addig keverjük, míg teljesen egynemű lesz. Megtöltünk egy a habnyomót (a legnagyobb csillagalakú csőrt használjuk), és forró olajba nyomunk kb. 8 cm hosszúságú darabokat. Aranysárgára sütjük, és még forrón fahéjas cukorba forgatjuk. Nagyon finom még karamellkrémmel, forró csokival, vagy meg is tölthetjük ízlés szerint.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése