Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. február 22., szombat

Cobb Saláta

Egy saláta is lehet tartalmas és laktató, meg persze vitamindús és finom egyben. Erre a salátára ezek a kívánalmak teljesen igazak.
A manapság már egyre ismertebb Cobb salátát Bob Cobb, a Los Angeles-i Brown Derby étteremlánc tulajdonosának köszönhetjük.1937-ben a  legenda szerint egy híres, késő esti vendégének az étterem hűtőszekrényében talált hozzávalókat apróra vágva állította össze a salátát Cobb mester. Ettől kezdve a vendég, Sid Grauman, gyakran kérte ezt a salátát, ami aztán felkerült az étlapra és Hollywood gyorsan megkedvelte.


1 db jégsaláta,
4 közepes paradicsom (az enyémből most kimaradt )
4 szelet ropogósra sütött bacon
80 dkg sült csirkemell filé
4 db főtt tojás
10 dkg kéksajt
2 közepes avokádó
1 kis csokor snidling
1 fél citrom leve

Az öntethez vörösboros Vinaigrette.

A hozzávalókat felkockázzuk és egy nagyobb tálon csíkokba halmozva elrendezzük. Ízlés szerint egy kis frissen facsart citromlével is meglocsolhatjuk a kész remeket.
Az öntethez két kanál vörösbor ecetet, 6 kanál olajat és két teás kanál mustárt egy pici mézzel jól elkeverünk, majd a kész salátára csorgatjuk.
Nagyon mutatós egy nagy tálon szervírozva, vagy nagyobb salátalevelekbe halmozva kis egyszemélyes adagokat is készíthetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése