Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. február 6., csütörtök

Calzone, Stromboli

Ha már úgy is van kéznél pizza tésztánk kicsit csalafintábban is felhasználhatjuk. Bátran készítsünk Calzonet, vagy Strombolit.
A Calzone félhold alakú, töltött tészta, amit süthetünk olajban, vagy a sütőben is. A töltelék lehet teljesen hasonló, mint amivel a pizzánkat töltenénk, vagy édes, például néhány csokoládé kocka, ami majd szépen felolvad a tészta közepén és még melegen ehetjük. Egészen nagyot, is készíthetünk belőle, vagy kis tenyérnyi méretűeket.
 Nagyon finom egytál ételt készíthetünk ha a lapos tányér méretűre kinyújtott pizza tészta felét előbb megkenjük egy kis paradicsomos, oregánós szósszal, sonka és gomba darabokat szórunk, egy egész tojást ütünk a halom közepébe, egy kis marék reszelt sajtot dobunk rá és óvatosan bezárjuk a batyut. A széleit alaposan lenyomkodjuk.
Vagy édes töltelékkel, kis Calzonékat formázunk, amit csoki, vagy mandula szósszal és vanília fagyival még melegen tálalunk.
Az első ilyen töltött pizzát Nápolyban készítették.

A Stromboli már sokkal újabb keletű és Philadelphiában Romano's Pizzériában készült először. 1950 - ben a Calzone - ból kiindulva. A sült töltött szendvics egy akkoriban nagyon híres Ingrid Bergmann film után kapta a nevét. Azokban a hónapokban mindenki a filmről és a feltekert pizzáról beszélt Amerikában.
Itt is tölteléknek választhatunk bármit, amit szivesen fogyasztanánk pizzán. Az enyémben a paradicsom szósz mellett mozzarella és sonka van. Téglalap alakúra nyújtottam a tésztát, megkentem fűszeres paradicsom szósszal befedtem sonka szeletekkel és rásorakoztattam a sajt szeleteket, majd az egészet óvatosan felgöngyöltem, szépen lenyomkodtam a végeit, hogy ne nyíljon ki és bekentem tojással a tetejét, majd pár perc alatt készre sütöttem a 200 fokos sütőben.
 Stromboli
 Stromboli
 Stromboli
 Calzone
 CalzoneItt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl

1 megjegyzés:

 1. Kedves webmester,

  Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalállják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

  Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

  Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

  Üdvözlettel,
  Tünde
  info@osszesrecept.hu

  VálaszTörlés