Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. január 14., kedd

Tabbouleh

Ezt a libanoni hírességet, a Tabboleh-t már több ezer éve készítik. Az egyik hozzávalója, a bulgur 'csupán' 4000 ezer éves, ezért lehetséges, hogy a finomravágott petrezselymes, zöldségsaláta még ennél is régebbi.
Az eredeti változatban több a petrezselyem, Amerikaban, vagy Európában bulgurból használnak többet. A fokhagyma se tradícionális hozzávaló, de kétségtelenül nagyon finom benne.
Eszik előételnek, mezze - ként, pitával, hummussal vagy salátaként.
A hozzávalók.
Leforrázott bulgur. Nem kell főzni, úgyis fel fogja szívni a paradicsom levét.
Apróra kockázott uborka, paradicsom és hagyma. Lila hagymával szebb lesz a saláta, a zöldtől pedig még üdébb.
Pár mentalevél és jó sok petrezselyem, apróra vágva.
Citrom leve, oliva olaj, só, bors, őrölt kömény.

A bulgurt forrázzuk le és fedő alatt hagyjuk, hogy felvegye a nedvességet.
A zöldségeket vágjuk fel apró kockákra. Nem ér ledarálni. Úgy finomabb, ha késsel vágjuk. Ha kész a bulgur hozzákeverhetjük a zöldségeket, de csak tálaláskor fűszerezzük, hogy ropógósabb maradjon. A citrom levéből nagyjából fele annyit használjunk, mint az oliva olajból.
Amivel még ízesíthetjük az egy - két fokhagyma gerezd.
Ha szeretnénk színesíteni a Tabbouleh-nket további zöldségeket is használhatunk, Zöldbabot, főtt száraz babot, paprikát, csirke mell csíkokat, vagy ami csak az eszünkbe jut. Egészen merész kombinációkat is olvastam a neten.
Ami biztos, hogy egy nagyon könnyű, nyári, friss zöld salátát kapunk, ami bármelyik évszakban jól fog esni.

Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése