Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. január 12., vasárnap

Papaya

Tavaly indítottam egy sorozatot az egzotikus gyümölcsökről, az ok pedig, több ismerős is mondta már, ha távoli országba keveredett nem merte megkóstolni a furcsa gyümölcsöket, vagy ha evett valami finomat, azóta se tudja mi volt az.
A Papaya már nálunk is kapható. Több országból is importálják, ezért találkozhatunk a polcokon a fél kilós zöldes - sárgás színűtől az egészen méretes pirosas gyümölcsökig.
Körte formájú de sárgadinnyére emlékeztető illatú gyümölcs, aminek az oka, hogy a dinnyék családjába tartozik. Ha nagyon zölden vásároltuk meg, akkor szobahőmérsékleten pár nap alatt beérik. Amikor már túlérett sárgás és barnás foltos, mintha megütődött volna. A vastag lédús hús közepén bors méretű magjait is meg lehet enni, de nekem nem nagyon ízlettek. Csípősek egy kicsit és emiatt fel is használják ételekben.
Lédús, az íze sárgadinnye kombinációja egy kis egzotikus felhangal.
Amiért érdemes enni:)
A magas C, A, E vitamin tartalma miatt immun erősítő. Felturbózza a szervezetet, ezért a trópusi országokban gyakori a reggelizőasztalon. Szép lesz tőle a bőrünk, a hajunk, a körmünk.
Magas az antioxidans tartalma, gyulladás csökkentő, jól támogatja az emésztést. Ha sok a stress az életünkben akkor is válasszuk a papayát, mert több féle B vitamint is tartalmaz. Segít visszaállítani a szervezet egészséges PH - ját. Mindezek mellett nagyon kevés kalóriát tartalmaz.
Hogyan együk?
Nem is kell különösebben éles kés, mert puha a héja. Egyszerűen vágjuk ketté, kanalazzuk ki a magokat a közepéből és csepegtessünk rá citromot és folytassuk a kanalazást, de most már a hasunkba.
Mire jó még?
Ha belülről már ápoltuk a szervezetünket egy két evőkanálnyit össze is törhetünk a húsából és vagy citrommal, vagy mézzel, vagy egy pici zöld teával arc, vagy test pakolást készíthetünk belőle. Akár a hajvégünkbe is dörzsölhetjük mosás előtt egy fél órával.


Az előző részek pedig,
http://legalizabb.blogspot.co.uk/2013/09/grenadillo-gyumolcs.html
http://legalizabb.blogspot.co.uk/2013/09/mangosteen-gyumolcs.html
http://legalizabb.blogspot.co.uk/2013/07/physalis-vagy-foldicseresznye.html
http://legalizabb.blogspot.co.uk/2013/04/tamarillo-paradicsomfa.html
http://legalizabb.blogspot.co.uk/2013/04/loquat-azaz-japan-naspolya.html
http://legalizabb.blogspot.co.uk/2013/04/custard-apple-cserimoja-kremalma.html
http://legalizabb.blogspot.co.uk/2013/04/rambutan.html
http://legalizabb.blogspot.co.uk/2013/04/dragon-fruit-azaz-sarkany-gyumolcs.html
http://legalizabb.blogspot.co.uk/2014/01/granatalma-szuperalma.html
Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése