Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. január 14., kedd

Gránátalma, szuperalma

Piros színe és a termésében kifejlődő rengeteg magja miatt lett a gránátalma a termékenység, szerelem, az élet és a bőség ősi szimbóluma - Aphrodité "szent" gyümölcse.
Mivel nem támadják meg a férgek, a tisztaságot is kifejezi.
Álomban gránátalmákat látni, termékenységet, jó egészséget és hosszú életkort jelképez.

Élettani hatása,
Több tudományos kísérlet bizonyítja a gránátalma pozitív hatását a szív - és keringési rendellenességekkel szemben. A legismertebb hatása napi egy pohár gránátalmalé fogyasztása egy év alatt csökkenti az érfali lerakódásokat. Rendszeres fogyasztása vérnyomáscsökkentő és vérrögképződést gátló hatású, a vérhígítók és koleszterincsökkentő hatását növeli és lassítja a ráksejtek növekedését.

Hogy szedjük ki a magokat, hogy megússza a konyha újrafestés nélkül?
Az egyik végéből kanyarítsunk ki egy kúp formát, majd vágjuk cikkekre óvatosan a héjját. Utána már csak ki kell törni a darabokat és lefejteni a magokat.

Felhasználhatjuk zöldség, vagy gyümölcs salátákba, kifacsarhatjuk a levét, vagy ételekbe is főzhetjük. Ilyen például a Perzsa fesenjan, ami egy mogyorós, édeskés, savanykás csirke étel, amit rizzsel tálalnak. Finomabb, mint ahogy hangzik.
Turmixolhatjuk smoothie - ba is például banánnal, papayával és spenóttal. Vagy levest is készíthetünk belőle.



Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése