Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2014. január 29., szerda

Caesar Cardini Cézár salátája

Milyen jó választás is egy könnyű, ropogós Cézár saláta. Kész csomagban is kapható már, szósszal, sajttal és kenyér kockákkal.
A kis Cardini fiú még Olaszországban született, két báttyával emigrált Mexikóba Tijuana városába, ahol később egyik testvérével éttermet is nyitott. Mivel közel volt San Diego az amerikaiak szivesen jártak át a mexikói oldalra enni - inni. Így Cardini se panaszkodhatott, jól ment az üzlet. Történt egyszer 1924 július 4-én, hogy nagyobb társaság látogatott az étterembe és hirtelen kellett valami finomat tálalni az épp a konyhában lévő alapanyagokból. Ceasar Cardini ügyesen kivágta magát és a római salátát feltálalta egy kis parmezánnal, krutonnal és mustáros, házi majonézes fűszeres öntettel
A saláta a hollywoodi hirességek között is pillanatok alatt népszerű lett és azóta is lelkesen eszi a világ.
A Cardini névvel forgalmaznak saláta önteteket kifejezetten Cézár saláta ízesítéséhez.

A hozzávalók az eredeti cézár salátához:
2 fej római saláta
1 dl olívaolaj
1 tojássárgája
1 gerezd fokhagyma
1 szelet kenyér
1 kiskanál mustár
pár csepp Worchester-szósz
parmezán sajt

Egy tálban villával nyomkodd össze a fokhagyma gerezdet és add hozzá a Worchester szósz, az olajat, a mustárt, sót, borsot és keverd el alaposan, majd folytasd a keverést a tojássárgájával.
Ezután szórd bele a széttépkedett salátát, forgasd át az öntetben és tedd rá a fűszeres olajjal megcsorgatott frissen pirított kenyér kockákat és szórd meg jó sok parmezán sajttal.
Ez lenne az alap recept, de természetesen ezer mással is ízesítheted a salátádat. Többféle zöldséggel, pirosra grillezett csirke falatokkal vagy hallal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése