Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. november 13., szerda

Palmier, pálma levelek süti pillanatok alatt

Palmiert nem nagy ördöngősség készíteni, meg is teszi nagyon sok nemzet, a spanyolok, olaszok, de még a kínaiak is. Eredetileg a franciák készítették, talán ezért is nevezik egyes helyeken Francia szívnek a sütit. Hívják még pálma leveleknek, elefánt fülnek, vagy a kedvencem, a német verzió, angol malac fülnek. Ez honnan jött nekik nem tudom :)
Az elkészítése végtelenül egyszerű, főleg, ha bolti leveles tésztát használunk és nem magunk készítjük. Abból is vannak jó minőségűek. Érdemes figyelni a csomagon, hogy vajat tartalmazzon, ne más hasonló zsiradékot.
Kinyújtjuk a tésztát fél centi vastagra, alaposan beszorjuk kristály cukorral, belenyomjuk és két oldalról elkezdjük feltekerni. Amikor összeérünk a közepén centis szeleteket vágunk, sütőpapírra rakjuk és előmelegített sütőben készre sütjük 20 perc fél óra alatt. Akár felénél meg is fordíthatjuk, hogy mind két oldala egyformára süljön.
Gyakorlatilag ennyi. Ízesíthetjük is a tölteléket. Én porcukrot és fahéjjat használtam. Egy picit bevizeztem a tésztát, hogy beleragadjon a cukor és ne az alján égjen keményre. A Puerto Rio-iak mézzel is megcsorgatják, az angolok csak még egy kis cukrot szórnak a szeletekre sütés előtt, a németek pedig néha még csokiba is mártják. Ami nálam a legjobban bevált, még forrón ecsettel egy kis Golden sziruppal kenem át a szeleteket. Egy kis extra caramellás ízt ad a Palmiernek, mert a bolti tészta nem ízesített.
Nem fog tocsogni a sziruptól, néhány csepp elég rá, amit rögtön be is fog inni a tészta.
Árulják kis apró teasütiként, vagy hatalmas tenyérnyi szeletekben is láttam már a kávézókban.

Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése