Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. november 10., vasárnap

Olivier salad, vagy orosz hússaláta

Lucien Olivier a moszkvai Hermitage étterem főszakácsa és tulajdonosa készített egy máig halhatatlan salátát, az Olivier-t, vagy ahogy mi ismerjük, az orosz hússalátát.
Nemcsak nálunk népszerű ez az étel, hanem még rengeteg országban Európától Dél Amerikáig, vagy Iránig.
Az eredeti recept tele volt nagyon előkelő alapanyagokkal, mint füstölt kacsa, rák, vagy kaviár, az öntetben pedig francia borecet és például provanci olive olaj szerepelt. Ami biztos, hogy a kedves Olivier élete során végig titokban tartotta, főleg a dressing receptjét. Azért Olivier egyik szakácsa Ivan Ivanovics, megpróbálta ellopni és készített egy Capital saláta nevű ételt, ami persze a nyomába se ért az eredetinek. Nah de annyira azért finom volt, hogy eltudja adni a receptet és így lassan minden háztartásban megismerték az Olivier lebutított verzióját.

Íme, amit ma tradícionális Olivier salátának ismerünk.
5 burgonya, 3 sárgarépa, 4 főtt tojás, 30 dkg főtt sonka, 15 borsó 2-3 savanyú uborka 30 dkg majonéz.
A hozzávalókat apró egyforma kockákra vágjuk, mindent megfőzünk és elkeverjük a majonézzel. Ízesítjük sóval, borsal és egy csipet cukorral. Ha szeretnénk, hogy szépen tányérra borítva tálalni egy kis zselatint is keverjünk bele és hagyjuk kidermedni.
Természetesen ez csak az alap recept, más zöldségekkel is gazdagíthatjuk a salátát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése