Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. november 17., vasárnap

Fraisier, a mutatós francia epres
Nem tudok elmenni egy francia cukrászda kirakata előtt, hogy meg ne álljak nézni a kínálatot, a gyönyörű kis ízcsodákat, a színeket, beleszagolni abba a mesés illatba odabent.
A Fraisierek sokszor a legszebbek. Van szögletes, kerek, torta méretű, vagy pici a kávé mellé. Mérnöki pontossággal elkenve a krém, a gyümölcsök is a leggusztusosabbak. Ha a tökéletes formát nem is tudom megcsinálni, legalább az ízeket egy kicsit pótólni tudom.
Akkor készítsünk egy szép Fraisiert.

A 10 dkg marcipánból két pontosan a sütő formával megegyező kört nyújtunk. Az enyém 22 centis.
Elkészítjük a piskótát.
Hozzávalói:
4 tojás,
125g cukor,
125g sütőporos liszt,
50g olvasztott, de nem meleg vaj,
1 citrom reszelt héja,
A tojásokat ketté választjuk és a szokásos módon piskótát sütünk belőle.

A krémhez:
6 deci tej,
4 tojás és 2 sárgája,
180g cukor,
100g kukorica keményítő,
150g puha vaj
vanília rúd, és a kikapart magjai, vagy aroma.
150g vaj, de én egy doboz felvert tejszínnel és egy levél zselatinnal csináltam meg. Sokkal könnyebb krémet kaptam így.

A keményítős tojásokat a felmelegített vaníliás tejhez keverjük lassan, habverővel  és készre főzünk. Ha kihült a krém, habosra keverjük a vajja, vagy lazán összeforgatjuk a tejszínnel és hozzáadunk egy felolvasztott zselatint.

Akkor állítsuk össze a sütit. A kihült piskótát meglocsoljuk a megmaradt citrom levével, amiben egy kanál porcukrot is feloldottunk, majd letakarjuk az egyik marcipánnal. (Ha vastag a piskóta ketté is vághatjuk és rakhatunk egy szeletet a krém fölé is, vagy becsomagolva a fagyasztóban a következő Fraisierrel már sokkal könnyebb dolgunk lesz és csak krémet kell főzni). Félbevágott eperszemekkel szorosan körberakjuk a formát, Jól rányomkodjuk a marcipánra. Ami kimaradt nagyobb darabokban szórjuk a torta közepére. Majd símitsuk rá a krémet és vonjuk be a második marcipán korongal. Ennél a pontnál betettem a hűtőbe, hogy egy kicsit összeálljon. Pár kocka étcsokit olvasztottam és zsírpapírból kis tölcsért formázva kis csoki virágokat készítettem. Amikor megdermedt a csoki, a torta tetején elrendeztem az eperrel (sajnos nem maradt több a díszítéshez ) és megszórtam egy kis porcukor felhővel az egész süteményt.

Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése