Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. október 30., szerda

Ispahan mánia, Pierre Hermétől

Amikor Ispahan-t említem, nem az iráni városra, hanem Pierre Hermé kreációjára, a rózsa - lichi - málna álomhármas ízkombinációjára gondolok. A mester egy egész könyvet szentelt az így ízesített süteményeknek és a cukrászdájában is nagy választék található belőle. Egy kis reklám a boljának, amire igazán nem szorul.
http://www.pierreherme.com/products/fetish-ispahan.html
A mesterhármas a lényeg mindegyik édességnél, lehet ez macaron, mille-feuille, pohárkrém, gyömülcs kenyér,bon-bon vagy croissant töltelék.
Pierre Hermé, a francia cukrász készíti a legtökéletesebb állagú és ízű macaronokat, amit mindenki próbál megfejteni, de egyenlőre hiába. Nem csak a macaronjait fejlesztette tökélyre, hanem az édes ízek variálását is.
Londonban még csak néhány napja kapható az Ispahan ízű macaron, sütemény, karamell és a többi finomság. A szintén francia Christine Ferberrel olyan mesés lekvárt készítettek ugyanebben az ízvilágban, hogy szerintem megtaláltam az új kedvencem. Az üvegben látszódnak a rétegek, a lichiből, rózsa zseléből és a málnából. Nagyon eltalálták az ízeket és egy friss és illatos lekvárt készítettek.

Ispahan Macaron. Minden érzékszervünkre hatással van. Szines, illatos, finom. Nem is kell több szó.
 Igazából tilos fotózni. A pult minha egy ékszerbolt kirakata lenne.
Van itt az Ispahanon kívül pisztáciás-Ceylon fehéjjas-Morello cseresznyés, tejcsoki-passio gyümölcsel, menta-eperrel, és még sorolhatnám.
Christine Ferber, a lekvár királynő is a legjobbat tette a sorozathoz.
Ha tudjuk a titkot, vagyis az Ispahan mesterhármasát, magunk is készíthetünk saját süteményt. A rózsavíz jól keverhető krémekkel, habokkal. Málnára lesz még szükség és a lichire. Nekem abból lé változat volt, de legközelebb beszerzek frisset. A tejszín egyik részét pár csepp rózsavízzel, a másikat, a lichi lével bolondítottam meg. A piskóta szeletet megkentem előbb Christine lekvárjával, erre kanalaztam a habból, rászortam a málna szemeket, megismételtem és már kész is a saját tervezésű Ispahan kreációm. 
Gondosabb munkával zselét is készíthetünk a málnához és a lichihez, ami szépen megdermed a sütin és gyönyörűen lehet szeletelni. Vagy pohárkrémet is készíthetünk. 
Illatos, egzotikus és friss. Mintha elutaznánk szabadságra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése