Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. október 25., péntek

Flan de queso, a spanyol vaníliakrém karamell öntettel

Vanília krém, csak magában, vagy tojáshabbal, ráégetett cukorral és még sorolhatnám.Több mint kétezer éves ez az édesség és azóta se kopott a fénye. Egyszerű, nagyszerű és megunhatatlan. A Római birodalomból indult hódító útjára, de manapság a spanyolok és a franciák valják magukénak. Ezt a változatot leginkább közép Amerikában és a Karib térségben készitik. Itt is a vanília krémé a főszerep, de krémsajtal gazdagítva és karamell is kerül rá, de rásütve, nem a tetejére égetve, mint a francia változatban. Sőtt, ami még különbség a spanyol Katalán krémben és a francia Crema Brulée - ben, hogy ezt a változatot sütik és nem főzik. Egy próbát igazán megér, ha szereted az egyszerű, de mégis különleges desszerteket.

Elkészítése,
Egy bögre cukor,
6 tojás,
225 gr krémsajt,
fahéj,

A karamellhez,
negyed bögre cukor,
negyed bögre víz,

A sütőt melegítsd fel 180 fokra.
A vizet a cukorral lassú tűzön főzd amíg szép barna karamellt nem kapsz. Majd rakd félre.
Habverővel keverd el a cukrot, a tojásokat a krémsajtot és csipet fahéjjat, majd öntsd hőálló formába amibe előzőleg beleöntötted a karamellt. Persze, használhatsz több kisebbet is. Így mutatósabban tálalhatod. Egy tepsit félig töltsd fel vízzel és ebbe a fürdőbe állítsd a krémmel teli alufóliával lefedett tálat. Süsd tűpróbáig. Ha elkészült borítsd ki tányérra és kanalazd rá a maradék karamellt. Hidegen és melegen is finom. Sőtt, van aki másnap szereti a legjobban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése