Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. szeptember 22., vasárnap

Panforte

A Panforte - t, ezt a fűszeres magvakkal, aszalt gyümölcsel és fűszerekkel készült édességet, akár hívhatjuk a régi idők energia szeletének.
Az Olasz, Toszkán régióban, Siena városában találtak olyan 1205 - ből származó dokumentumot, amiben szerepelt, hogy  Panforte -t minden év február 7. - én kellett adóként beadni a helyi szerzeteseknek.
A szó azt jelenti, hogy erős kenyér, ami arra utal, hogy a sütemény, illatosan fűszeres. Arról is találtak leírást, hogy a keresztes hadjáratok idején túlélő süteménynek számított a magas kalória tartalma miatt.

Az elkészítése  pedig.

15dkg mandula
7,5 dkg mogyoró
7,5 dkg pisztácia
10 dkg kandírozott narancshéj
7,5 dkg lisz
3 dkg kakaópor
1 g őrölt fahéj
1 g cserecsendió  
1 g fehérbors
15 dkg cukor
3,5 dkg vaj
15 dkg méz
porcukor
 A magvakat tepsiben magas hőfokon pár percig pirítjuk. A héjjukat eltávolítjuk, amit egyszerűen egy konyharuha segítségével tehetünk meg. Ráöntjük a magokat még melegen, összefogjuk a ruhát és a kis csomagot ütögetve és forgatva az újjaink között pillanatok lejön a héjjuk.
Majd nagyobb darabokra vágjuk fel és hozzáadjuk a narancshéjjat, a lisztet és a kakaóport és a fűszereket. Jól elkeverjük az egészet.
A cukorból, mézből és vajból szirupot főzünk és belekeverjük a száraz anyagokat. Tepsibe símitjuk a tésztát, egy vizbe mártogatott kanál hátuljával és mehet a sütőbe 180 fokon tűpróbáig.
Mikor teljesen kihült alaposan beporcukrozzuk.
Sokáig eláll, nagyon finom és tömény. Ajándék ötletnek sem utolsó.

                                            Itt olvashatod a friss híreket. https://www.facebook.com/pages/Legalizabb-gasztro-%C3%A9s-t%C3%B6rt%C3%A9nelem/402011363190704?ref=hl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése