Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. szeptember 26., csütörtök

Nyár, fesztivál, ételek

Az idei nyaram bővelkedett fesztiválokban.
Ilyenkor koncentráltan megkapom azt az élményt, amit egyébként is keresek London színes forgatagában.
 A Temze partján egy nagyon szép parkban került megrendezésre augusztusban a Foodies Fesztivál, borsos belépővel és elég drága kiállítókkal. Mégis egy élmény volt beszélgetni a különböző nemzetek szakácsaival. Ha nem is ingyen, de mindenféle különleges ételeket kóstóltunk.
A kész fogások mellett, sajtokkal, chutney-kkal, sonkákkal, mindenféle alkoholos italokkal, szörpökkel, frissen, a helyszínen kiválasztott gyümölcsökből készült fagyival, francia palacsintával vártak. Kóstoltunk kolbászokat, afrikai, ausztrál vadállatok húsából készült sülteket, csokoládé különlegességeket, süteményeket. Beülhettünk főzőtanfolyamokra, vagy csak elborozgathattunk a koncert sátornál.A Cake and Bake show-n nem először vettem részt. Mesés torta kiállítást nézhettünk, díszítési technikákat és trükköket láttunk és megvásárolhattuk a hozzávaló eszközöket. Híres angol tv-s szakácsok tartottak bemutatókat. Egy hétvégi délutáni programnak jó volt, de nekem a legtöbb kiállító a giccs kategóriába tartozott. Túlságosan cukormázas volt a rendezvény. Változatosabban is válogathatták volna a kiállítokat.


Ez a rendezvény az éttermeknek, boltoknak nyílt. Itt aztán volt minden, ami szem -  szájnak ingere. 1000 kiállító kínálta a legváltozatosabb portékáit. Arannyal kevert méz, lekvárok. curd-ök, szószok, italok egyenesen a családi manufakturákból. Kóstóltam például portugál paradicsomlekvárt.
Az arab konyhától, a francián, olaszon keresztül természetesen magyar csokoládét és kolbászt is ettünk. A sajtok, sonkák pékárúk hatalmas választéka a húsos piték, ( amit itt nagyon szeretnek egy kis salátával ebédre fogyasztani) házikészítésű töltött tészták, fűszerek, teakeverékek és csak sorolhatnám és sorolhatnám mennyi hagyományos, de jó minőségű változatot és különlegességet kóstóltunk.

A végére készítettem egy videót is a fotókból.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése