Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. szeptember 2., hétfő

Mangosteen gyümölcs

 
Ennek az érdekes gyümölcsnek magas az ásványi anyag és az A, B, C vitamin tartalma. Kevés kalória van benne, viszont sok rost.
Az alján kis virág formát találunk és ahány ilyen kis szirmot látunt, annyi gerezdből áll a gyümölcs belülről. Ha letörjük a szárát, akkor kapunk egy kis lyukat, amin keresztül elkezdhetjük meghámozni annyira, hogy villával kiszedhessük a citrom gerezdre emlékeztető fehér termését.
Az íze is citrusos és egzotikus. A külső bordó héja nem ehető.
A 6 - tól akár 25 méter magasra is megnövő örökzöld Mangosteen fákat csak a meleg éghajlatú országokban találhatjuk meg. Dél Amerikában, Dél-kelet Ázsiában.
A legenda szerint Viktória királynő 100 fontot ígért annak, aki hozott neki a gyümölcsből.
Maga a gyümölcs elég kicsi, 6 - 8 centis, a finom közepe pedig csak fokhagyma gerezd méretű, de kárpótol ezért az érdekes egzotikus íz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése