Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. szeptember 4., szerda

Chumichurri

A kész grillhúst akár megkoronázhatjuk egy kis argentín friss ízvilággal, a Chimichurrival.
Ha hihetünk a legendáknak elsőként egy ír férfiú Jimmy McCurry készítette el 1800 környékén és ahogy a helyiek értették a nevét, valahogy csimicsurrinak, így is nevezték el a szószt.
A másik történet az angol hús szállító Jimmy Curry nevéhez kapcsolódik. Talán Ő sütőtt grillhúsokat és ezzel a szósszal adta el.
Akárhogy is volt, a szószt mai napig nagyon szeretik az argentínok és akik a fűszeres, friss, zöld szószók barátai.
A hozzávalók pedig,
1 nagy csokor petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál apróra vágott oregánó levél,
1 kis csokor koriander,
nagy csipet só és bors,
3 evőkanál oliva olaj
3 evőkanál borecet
A fűszereket apróra vágjuk és elkeverjük lassan adagolva az olajjal és a borecettel.
Ennyi, kész is a szósz. De vigyázat, amilyen egyszerű, olyan finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése