Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. augusztus 27., kedd

Ganache, csokoládé krém

A legegyszerűbb, a legfinomabb és talán a legváltozatosabban felhasználható krém a ganache.
Valóban, csak leg- ekben tudok róla beszélni. Egyszerűen imádom.
Történt egy napon, valamikor 1890 - ben, hogy a francia cukrász, Siraudin véletlenül meleg tejszínt öntött a felolvasztott csokoládéhoz. Előszőr nagyon mérges lett magára, aztán rájött, hogy egy új csoda, egy új recept született aznap a konyhájában.
Ha krémként, szeretnénk használni, fele - fele arányban keverjük az étcsokoládét a tejszínnel. Más nem is kell hozzá, így is mesés lesz.
A múlt héten a Foodies fesztiválon megint csak nagyon egyszerűen, sörrel keverte ki a cukrász a csokit. Volt szerencsénk kóstólni mindenféle likőrőkkel, azért ezek nekem jobban ízlettek.
Viszont, ha trüffle golyót akarunk készíteni, akkor is pont elég lesz ennyi alapanyag a krémhez, csak az arányok változnak. Két rész csokihoz egy rész tejszínt keverjünk.
Itt egy régebbi bejegyzés.
http://legalizabb.blogspot.co.uk/2012/09/csoki-golyo-tanfolyam.html
Akkor vegyük sorra, mi mindenre használhatjuk ezt a krémet.
- Sütemény, torta, muffin bevonónak, tölteléknek.
- Trüffel golyónak
- Forrócsoki alapnak, csak felöntjük forró tejjel és kész is.
- Csoki mousse - nek. A kész ganache-hoz keverjünk még felvert tejszínhabot.
- Gyümölcsöket is bevonhatunk vele.
- Kelt, vagy leveles tészta tölteléke is lehet. pl. egy jó kis csokis croissant süthetünk a reggelihez, csak egy csomag leveles tészta és a ganache segítségével.

Szerintem már rájöttél, hogy valódi rajongó vagyok.
Várom a tapasztalatokat, ha kipróbáltad, vagy eszedbe jutott valami, ami itt kimaradt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése