Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. augusztus 4., vasárnap

Flapjack, a zabpelyhes ropogtatnivaló

Itt Angliában, minden boltban kapható Flapjack ez a zabpellyel és golden syrup-pal készült keksz féle, ami tökéletes éhenhalás ellen, ha az ember rohan épp és nincs ideje rendesen enni.
Keverik gyümölcsökkel, csokival. bevonják a tetejét mindenfélével és kis téglalapokra vágva egyesével csomagolva árulják.
Persze csak látszólag egészszéges a zabpehely miatt, de elég sok benne a hozzáadott cukor. Viszont, ha otthon készítjük kijavíthatjuk ezt a kis bakit és varázsolhatunk belőle egészséges reggelit pillanatok alatt.
Már az Oxford Angol Szótár is említi a Flapjack kifejezést a 17. században, de nem lehetünk biztosak benne, hogy ugyanezt az édességet értették alatta. 1935-ben már valóban erre a zabpelyhes sütiről írtak, az első angol receptekben.
Az elkészítése.
Olvassz fel 175g vajat, keverd el 175g golden syruppal vagy mézzel, ugyanennyi barnacukorral, fél citrom reszelt héjjával és egy kiskanál reszelt gyömbérrel. Keverj hozzá 350 g zabpelyhet, vagy amennyit felvesz, kanalazd kisebb tepsibe.
Jól nyomkodd bele és simítsd el szépen.
180 fokon szép pirosra sül egy jó fél óra alatt, várd meg, hogy kihüljön szeleteld és csomagolj belőle a holnapi kirándulásra a munkahelyig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése