Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. augusztus 12., hétfő

Coulis, azaz gyümölcsszósz

A Coulis ez a francia gyümölcs, vagy zöldség szósz, nagyon jól mutat fagyin, süteményeken, vagy csak ha a tányért akarjuk díszíteni egy kis extra színnel és ízzel.
Sűrű, krémes gyümölcs püré, amit egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Nagyjából bármelyik gyümölcsöt választhatjuk hozzá. Eperből, málnából és szederből készülnek a legdivatosabbak.
Az elkészítésének a szabálya csak annyi, hogy nem kell főzni a gyümölcsöt, csak sütni, vagy párolni.

Recept kis változtatással bármelyik gyümölcsre használható.
80dkg gyümölcs,
17dkg cukor
fél deci víz
fél deci citromlé
Esetleg pár csepp alkohol, pl. Brandy, vagy likőr.
A megmosott gyümölcsöt elkeverjük a hozzávalókkal és tényleg, csak néhány percre felrakjuk párolódni. Majd áttörjük egy szitán, hogy a magokat kiválasszuk a szószból.
Hagyjuk kihülni, és már használhatjuk is.
Tárolni csak néhány napig érdemes a hűtőben, de kis adagokban fagyasztva nagyon sokáig eláll.
Nagyon finom, ha csak egy kis lekvárt hígítunk fel pár csepp vízzel, de ha igazi csoda ez a változat. Friss és élettelteli gyümölcsízt kapunk, felerősítve a citrom aromájával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése