Magamról

Saját fotó
Kedves olvasó, ha erre jársz, tudd, hogy minden sort és fotót az életigenlés alkotott, hogy mindig van remény, merj váltani, akár munkát, országot, párt. Ne félj, magadnak mindig ott maradsz Te. Sose vagy egyedül, mindig van kiben bíznod. Akkor meg mi baj történhet. Utazz, szeress, egyél jókat,igyál finom italokat, aztán a többi jön magától.

2013. július 7., vasárnap

Physalis, vagy földicseresznye

Kis lyukacsos műanyag dobozkában apró lampionokra hasonlító gyümölccsel találkoztam a minap.
A Physalissal, ezzel a kétszáz évvel ezelőtt Dél - Amerikában háziasított gyümölccsel, aminek a c- vitamin tartalma vetekszik a citrus félékkel. Pedig maga a bogyó körülbelül egres méretű.
Mivel rokonságban áll a paradicsommal, szintén bokron nő, és amíg meg nem érik, helyes kis papírvékony burok veszi körül.
Ahogy kivettem a levélből a tapintása egy kicsit nyálkás, ezért megmostam. Egészben meglehet enni, vékony a héja. Az íze emlékeztet a paradicsomra egy kis fanyar egzotikus beütéssel és egy picit édeskés is.
Vásárlásnál nézzük meg a doboz tartalmát, mert ha nem tárolták szellős helyen, vagy ha már nagyon túlérett bepenészedik.
Salátákba, lekvárnak, kompótnak is használhatjuk.

2 megjegyzés:

  1. Mindig csk nézegettem, legközelebb meg is veszem :-)

    VálaszTörlés
  2. Örülök,ha meghoztam a kedved hozzá :) A fura gyümik közül nekem a sárkány gyümölcs lett a kedvencem, egy egy próbát ez is megér.

    VálaszTörlés